Έφυγε χθες το βράδυ ξαφνικά από τη ζωή η ηθοποιός και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Τσαμποδήμου. 

Η Έφη Τσαμποδήμου γεννήθηκε στην Πρέβεζα από μητέρα Λευκαδίτισσα και πατέρα Αιτωλοακαρνάνα. Σπούδασε θέατρο στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης "ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ" και εργάστηκε ως ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο, στα δημοτικά περιφερειακά θέατρα και στην τηλεόραση.

Ήταν υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας το 2004 και υποψήφια βουλευτής στην Πρέβεζα στις εκλογές το 2009 και το 2015. Επίσης ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στο Α.Υ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο το 2010 και είχε συμμετοχή στη δημοτική παράταξη ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Πρέβεζα και συμμετείχε στα κινήματα της πόλης όπως για την προστασία της ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ και στους αγώνες να μη χτιστούν και ιδιωτικοποιηθούν οι παραλίες.

Η κηδεία της, όπως αναφέρει το mypreveza.gr, θα γίνει σήμερα στις 3:30 το μεσημερι στην γενέτηρα της στον Κάβαλο Λευκάδας.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο της ηθοποιού:

Αποχαιρετούμε σήμερα με μεγάλη θλίψη την αγαπημένη μας Έφη Τσαμποδήμου, ηθοποιό, και αγωνίστρια της Αριστεράς από τα πολύ νεανικά της χρόνια. Απόφοιτος της Δραματικής  Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, η Έφη ποιούσε ήθος αθόρυβα στην σκηνή, στην οθόνη και στην ζωή της. Από φοιτήτρια οργανώθηκε στην ΚΝΕ και υπήρξε από τα πρώτα μέλη του Συνασπισμού.

Αδιάλειπτα έδωσε το παρόν σε όλες τις μάχες, από όλα τα μετερίζια. Ήταν υποψήφια με τον Συνασπισμό στις εκλογές του 2004 και με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2009 και τον Γενάρη του 2015. Δεν σταμάτησε να πολεμάει ούτε όταν την χτύπησε η αρρώστια την οποία πάλεψε με την ίδια γενναιότητα  και αξιοπρέπεια. 

Έφυγε τόσο νωρίς, τόσο νέα. Δεν θα ξεχάσουμε το κουράγιο και το χαμόγελο της. Καλό ταξίδι κορίτσι.