current views are: 7

30 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:33

Μέτρα από το δήμο Θεσσαλονίκης για την κακοκαιρία

Μέτρα για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας με μέριμνα και για τις ευπαθείς ομάδες έλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Δημοσίευση 13:33’

Μέτρα για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας με μέριμνα και για τις ευπαθείς ομάδες έλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Μέτρα για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας που ξεκίνησε από σήμερα με τσουχτερό κρύο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά που θα εκδηλωθούν πρώτα στη βόρεια Ελλάδα έχει λάβει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, οι υπηρεσίες έχουν στη διάθεσή τους δύο αλατιέρες, πέντε υδροφόρα οχήματα με θαλασσινό νερό και έξι μικρά φορτηγά αυτοκίνητα για μεταφορά αλατιού σε στενούς δρόμους. Ακόμη, έχουν τεθεί ήδη στη διάθεση των δημοτών 1.000 σάκοι των 15 κιλών με αλάτι αποχιονισμού σε 50 προεπιλεγμένα σημεία, κυρίως σε περιοχές που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα και συγκεκριμένα στην Άνω Πόλη, τις 40 Εκκλησιές, την Άνω Τούμπα και την Τριανδρία.

Επιπλέον, όλες οι εποπτείες καθαριότητας του Δήμου είναι εφοδιασμένες με αλάτι σε σάκους, ενώ παράλληλα οι υπηρεσίες διατηρούν διαρκή επικοινωνία με τον ΟΑΣΘ, ώστε να επέμβουν άμεσα για την ομαλή λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών.

Στο μεταξύ, ο Δήμος έλαβε έκτακτα μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων και κυρίως των αστέγων. 

Από αύριο έως και τη Δευτέρα θα παραμείνουν προσβάσιμοι και διαθέσιμοι οι θερμαινόμενοι χώροι του 4ου και 5ου Κ.Α.Π.Η. ώστε να παρασχεθεί προσωρινή φιλοξενία για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Τα συγκεκριμένα παραρτήματα του Κ.Α.Π.Η. θα παραμείνουν ανοικτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα και θα λειτουργήσουν παράλληλα με τις ήδη υφιστάμενες δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτές είναι το υπνωτήριο Αστέγων, που λειτουργεί σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ (Ανδρέου Γεωργίου 13, τηλ. 2310 528811) από τις 5 το απόγευμα έως την επομένη ημέρα στις 11.00 και το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, που λειτουργεί, επίσης, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS (Μοναστηρίου 62, τηλ. 2310527938) από τις 10.00 το πρωί έως τις 8 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα.