current views are: 10

31 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση12:57

Αγωνία για εγκλωβισμένες οικογένειες με παιδιά στην Εθνική Οδό (φωτό)

Εγκλωβισμένοι για περισσότερο από τρεις ώρες είναι οδηγοί από τις Ράχες μέχρι και τα διόδια της Πελασγίας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, ενώ η χιονόπτωση στην περιοχή είναι σφοδρή. 

Δημοσίευση 12:57’

Εγκλωβισμένοι για περισσότερο από τρεις ώρες είναι οδηγοί από τις Ράχες μέχρι και τα διόδια της Πελασγίας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, ενώ η χιονόπτωση στην περιοχή είναι σφοδρή. 

Εγκλωβισμένοι για περισσότερο από τρεις ώρες είναι οδηγοί από τις Ράχες μέχρι και τα διόδια της Πελασγίας στην εθνική οδό ΑθηνώνΘεσσαλονίκης, ενώ η χιονόπτωση στην περιοχή είναι σφοδρή. 

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων ενώ άγνωστο παραμένει το πότε θα ανοιξει ο δρόμος.

«Έχουμε μικρά παιδιά στα αυτοκίνητα. Είμαστε εγκλωβισμένοι για ώρες. Αν δεν γίνει κάτι άμεσα θα βγαλουμε τη νύχτα εγκλωβισμένοι…», έλεγε οδηγός στο LamiaReport. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν φορτηγά που έχουν διπλώσει στου Αγίους Θεοδώρους, αλλά και σε άλλα σημεία.

Με σοβαρά προβλήματα εξελίσσεται η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο στα όρια της Φθιώτιδας με την Μαγνησία. Πριν από λίγη ώρα δόθηκε εντολή από την αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας να διακοπεί η κυκλοφορία των φορτηγών στην εθνική οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς να τα ακινητοποιήσουν σε πάρκινγκ επί της Εθνικής οδού μέσα στα όρια της Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, λίγο πριν το μεσημέρι ντεραπάρισε νταλίκα στους Αγίους Θεοδώρους επί της εθνικής οδού, με συνέπεια να υπάρχει καθυστέρηση στη ροή της κυκλοφορίας. Μέχρις ότου αποκατασταθούν τα προβλήματα, η έντονη χιονόπτωση που επικρατεί στην Ανατολική Φθιώτιδα εγκλώβισε επί της εθνικής οδού εκατοντάδες οχήματα που κινούνταν προς το Βόλο και τη Λάρισα. Τα ακινητοποιημένα οχήματα δεν επέτρεπαν στα εκχιονιστικά μηχανήματα να περάσουν, με συνέπεια να επέμβει η πυροσβεστική για να μετακινήσει αρκετά από αυτά.

Η Αστυνομία απαγορεύει τη διέλευση των αυτοκινήτων επί της εθνικής οδού από το 238ο χλμ. στον κόμβο Αχλαδίου με κατεύθυνση προς τη Λάρισα και το Βόλο. Επίσης, στην ίδια κατεύθυνση οι οδηγοί που προτίμησαν το παράπλευρο οδικό δίκτυο συνάντησαν προβλήματα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχουν αρκετά προβλήματα με εγκλωβισμένα Ι.Χ.. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας δίνουν μάχη για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία. Η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία και επιτρέπει μόνο τη διέλευση αυτοκινήτων τα οποία θα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 238ο χλμ. έως το 260ο χλμ.. Αντίστοιχες απαγορεύσεις υπάρχουν και από την περιοχή του Βόλου προς την περιοχή της Λαμίας.

Στο δρόμο ΛαμίαςΚαρπενησίου υπήρχε έντονη χιονόπτωση με συνέπεια να έχουν συσσωρευτεί τα προβλήματα. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς δίνουν μάχη για να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό από το 58ο χλμ. του δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου και προς το Καρπενήσι, αλλά η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Στον δρόμο ΛαμίαςΔομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα από το 7ο χλμ. μετά τη Λαμία. Ήδη η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες, καθώς η αστυνομία σταθμεύει τα αυτοκίνητα στο ύψος της Λαμίας και ελέγχει αν έχουν αλυσίδες. Το κύμα της κακοκαιρίας είναι μέχρι την περιοχή του Δομοκού, καθώς από κει και μετά δεν εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα.

Στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο, στο δρόμο ΛαμίαςΑθήνας και ιδιαίτερα στην περιοχή του Μαρτίνου, στο 110ο χλμ. έως το 125ο χλμ., έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα. αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν προβλήματα. Επίσης, δεν υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή των Καμένων Βούρλων του Αγίου Κωνσταντίνου.

Στο δρόμο Λαμίας-‘Αμφισσας, ιδιαίτερα στην περιοχή του Μπράλου, υπάρχει μεν χιονόπτωση, άλλα τα προβλήματα αντιμετωπίζονται και δεν υπάρχουν περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Σε ό,τι αφορά τα χωριά της Φθιώτιδας, με μεγάλες δυσκολίες γίνεται η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ανατολικής Φθιώτιδας, μετά την περιοχή της Στυλίδας, όπως επίσης σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στα χωριά της Σπερχειάδας, ιδιαίτερα σε εκείνα που βρίσκονται στον ορεινό όγκο της Οίτης.

Από το πρωί χιονίζει σε ολόκληρη τη χώρα, από τη Δράμα μέχρι την Κρήτη ενώ σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου είναι απαραίτητες οι αλυσίδες. 


σχετικα αρθρα