Μια τεράστια απάτη με θύματα τουλάχιστον 50 καταθέτες είχε στήσει τραπεζικός υπάλληλος στη Σαλαμίνα, ο οποίος κατάφερε να κλέψει περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» ο εν λόγω υπάλληλος, που ήταν υπεύθυνος πελατείας ιδιωτών, «ξέπλενε» τα χρήματα της απάτης αγοράζοντας ακίνητα, καταστήματα και πολυτελή οχήματα, η συνολική αξία των οποίων αγγίζει το 1.700.000 ευρώ.

Τον …πρόδωσαν όμως τα capital controls όταν πια δεν μπορούσε να εμφανίζει τα δήθεν κέρδη στους λογαριασμούς των θυμάτων του, που άρχιζαν να διαμαρτύρονται.

Έτσι η διαμαρτυρία ενός πελάτη, την οποία έτυχε να ακούσει ο διευθυντής του καταστήματος, έγινε η αιτία για να ξεκινήσει η τράπεζα έρευνα για τον υπάλληλο.

Όπως διαπιστώθηκε ο απατεώνας υπάλληλος προέβαινε σε εξαγορά προϊόντων ένα αγνοία των πελατών, αφαίρεσε τα υπόλοιπα ανενεργών λογαριασμών, επένδυε σε καταθετικά προγράμματα και πάλι εν αγνοία των δικαιούχων των τραπεζικών λογαριασμών, και μετέφερε χρήματα από λογαριασμό σε λογαριασμό υποσχόμενος να καταβάλει «μπόνους».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη πελατών της τράπεζας, κυρίως των ηλικιωμένων, που τον είχαν εμπιστευτεί τη διαχείριση των χρημάτων των τραπεζικών τους λογαριασμών ενώ κάποιοι είχαν φθάσει στο σημείο να του έχουν δώσει ακόμη και τις κάρτες αναλήψεων μαζί με τον κωδικό ασφαλείας PIN