current views are: 5

1 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση19:27

Βροχερό το Σαββατοκύριακο – Αναλυτική πρόγνωση

Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις αναμένονται το Σαββατοκύριακο στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά και το Αιγαίο.

Δημοσίευση 19:27’

Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις αναμένονται το Σαββατοκύριακο στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά και το Αιγαίο.

Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις αναμένονται το Σαββατοκύριακο στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά και το Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα νότια της χώρας. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί κυρίως στα ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, λίγες νεφώσεις που θα είναι παροδικά αυξημένες θα αναπτυχθούν στην Αττική κατά τις πρωινές ώρες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές να σημειώνονται κυρίως στα νότια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 4 και 11 βαθμούς  κελσίου. Στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 6 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Από το βράδυ και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν βροχές και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ ανατολικών διευθύνσεων τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -8 έως 6 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, οπού τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, στα ορεινά – ημιορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Από το βράδυ στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Θερμοκρασία: έπο 4 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, οπού τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, στα ορεινά – ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις και στην ανατολική Πελοπόννησο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί.

Θερμοκρασία: από -1 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στη νότια Κρήτη από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: έπο 4 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 3 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή

Βροχερός θα είναι ο καιρός και την Κυριακή καθώς θα αναπτυχθούν νεφώσεις με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο και σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.


σχετικα αρθρα