Πρωτοχρονιά εκτός των τειχών έκαναν φέτος χιλιάδες Έλληνες εκμεταλλεύομενοι σε μεγάλο βαθμό το γεγονός των καλών τιμών που έφερε η κρίση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΗΑΤΤΑ, οι Έλληνες, εκτός από τα Χριστούγεννα, πέρασαν και την Πρωτοχρονιά σε πόλεις του εξωτερικού, με ιδιαίτερη προτίμηση σε φημισμένες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. 

Στην κορυφή των προτιμήσεων βρέθηκαν, κατεξοχήν χριστουγεννιάτικοι προορισμοί της κεντρικής Ευρώπης όπως η Πράγα, η Βιέννη, η Βουδαπέστη, ενώ ήταν πολλοί ταξιδιώτες που ''ψήφισαν'' Γερμανία, με έμφαση στο Βερολίνο, αλλά και στο Μόναχο.

Δυναμικά, ωστόσο, επανέκαμψαν και οι δύο άλλοτε κυρίαρχοι προορισμοί για την Πρωτοχρονιά, που δεν είναι άλλοι από το Λονδίνο και το Παρίσι.

Αυτό αποδεικνύει ότι παρά τα γεγονότα του Νοεμβρίου, δεν ήταν λίγοι Έλληνες που άλλαξαν χρονιά στην πόλη του Φωτός, οργανώνοντας ταξίδια ακόμα και πέντε διανυκτερεύσεων. 

Πολλοί είναι αυτοί, βέβαια που κινήθηκαν σε πιο κοντινούς προορισμούς, θέλοντας να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους, όπως για παράδειγμα η Βουλγαρία, με το Μπάνσκο, που έχει παραδοσιακά πολύ καλές τιμές και προτιμάται από πολλούς Βορειοελλαδίτες.

''Ο κόσμος ξεπερνά ό,τι έχει συμβεί. Η ζωή συνεχίζεται και αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις των Ελλήνων στα ταξίδια'' λέει ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος του HATTΑ, προσθέτοντας ότι ήταν αρκετοί, επίσης, αυτοί που ''τόλμησαν'' να επισκεφθούν ακόμα πιο μακρινούς προορισμούς όπως το Περού, η Αργεντινή, η Κούβα, αλλά και η Νέα Υόρκη.