Με ομόφωνη απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα οι τρεις δράστες της αιματηρής συμπλοκής στη δυτική Φθιώτιδα πήραν το δρόμο για τη φυλακή.

Οι τρεις νεαροί είχαν πάρει προθεσμία και τελικά απολογήθηκαν το πρωί του Σαββάτου ενώπιον της δικαιοσύνης και όπως ήταν αναμενόμενο κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Οι δράστες εκ των οποίων οι δυο είναι αδέλφια, ηλικίας 24, 23 και 20 ετών αντίστοιχα, κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν στο σπίτι του 30χρονου θύματος, στον Άγιο Σώστη Σπερχειάδας. Ο 30χρονος πυροβολήθηκε στο πρόσωπο και κινδυνεύει να μείνει τυφλός, αφού παλαιότερα είχε χάσει και το άλλο μάτι σε ατύχημα στο ψάρεμα.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς το θύμα, μπήκαν στο σπίτι του πυροβολώντας την πόρτα και στη συνέχεια τον λήστεψαν, ενώ φεύγοντας τον πυροβόλησαν στο πρόσωπο.

Από την έρευνα και την αυτοψία που έκαναν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες διαπίστωσαν ότι θύμα και δράστες είχαν διαφορές και όταν πήγαν στο σπίτι του τα ξημερώματα της Κυριακής έπεσαν πυροβολισμοί και από τις δυο πλευρές.

Από την έρευνα της αστυνομίας στα σπίτια των δραστών και του θύματος βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο (δείτε εδώ).

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων υποστηρίζουν ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις του εγκληματολογικού θα δώσουν πολλές απαντήσεις και φωτίσουν αρκετές πτυχές της υπόθεσης.

Ο Βασίλης Παπιώτης, Συνήγορος Υπεράσπισης ενός εκ των φερόμενων δραστών, δήλωσε στο LamiaReport: «Κατά την συνήθη  δικονομική πρακτική σε υποθέσεις εγκλημάτων κατά της ανθρώπινης  ζωής  απεφασίσθη σήμερον με σύμφωνη γνώμη του κ.Εισαγγελέα και της κ.Ανακρίτριας Πρωτοδικών Λαμίας  η προσωρινή κράτηση και  των τριών φερομένων ως δραστών . Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα και πορίσματα  των εργαστηριακών ερευνών των αρμοδίων Υπηρεσιών  εκ των οποίων θεωρώ ότι   θα αποδειχθούν πλήρως οι ισχυρισμοί του εντολέως μου περί ελλείψεως οποιασδήποτε συμμετοχής του στην υπόθεση αυτή και η περαιτέρω δικαίωση του».