Έπεσαν οι υπογραφές για νέα έργα στη Στερεά Ελλάδα προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς καμία απένταξη άλλων έργων.

Μεταξύ άλλων, πρόκειται για δύο μελέτες που αφορούν στον Ασωπό, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση του μείζονος περιβαλλοντικού ζητήματος: «Μελέτη Διερεύνησης Ρύπανσης Ασωπού Ποταμού και Αποκατάστασης» και «Οριοθέτηση & Τοπικές Διευθετήσεις στον Ασωπό Ποταμό, σε τμήμα 10 χλμ, εντός του Νομού Βοιωτίας.

Επίσης εντάχθηκαν έργα για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία και συγκεκριμένα στις περιοχές των Δήμων Λαμιέων, Μακρακώμης, Καρπενησίου και Αγράφων καθώς και η ένταξη του νευραλγικής σημασίας για την Σκύρο, έργου της στερέωσης των βραχωδών πρανών του Κάστρου Σκύρου-Μονής Αγίου Γεωργίου.

Τέλος, επιτεύχθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού ήδη υφιστάμενων έργων που σχετίζονται με τη συντήρηση του οδικού δικτύου και τον αποχιονισμό στην Ευρυτανία και το αντιπλημμυρικό έργο του καθαρισμού της Γερμανικής Τάφρου στη Φθιώτιδα

«Το 2016 ξεκίνησε πολύ καλά για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πετύχαμε την ένταξη έργων 16 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς να χρειαστεί να απεντάξουμε άλλα έργα. Αναφέρομαι σε έργα κομβικής σημασίας που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, όπως για παράδειγμα έργα στον Σπερχειό και τη Γέφυρα της Βίστριζας στη Φθιώτιδα, αλλά και η αποκατάσταση των πρανών για την ασφαλή διέλευση στο δίκτυο Καρπενησίου- Προυσού, στην Ευρυτανία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος είχε συνάντηση για το θέμα με τον υφυπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, στις 22 Δεκεμβρίου 2015.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης:

«Είναι πολύ σημαντικό ότι στα εν λόγω έργα συμπεριλαμβάνουμε και αυτά για τον Ασωπό, τα οποία αποτελούν δέσμευσή μας από το προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και ένα σημαντικό έργο στη Σκύρο. Προχωράμε με σχέδιο και σταθερά βήματα μπροστά για να πετύχουμε τη δημοπράτηση των έργων όσο το δυνατό πιο σύντομα  και να πιάσουν τόπο αυτά τα χρήματα».