Απόφαση-βόμβα από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή. Σύμφωνα με αποκλειστικές πλήροφορίες του newpost, το Γ' Τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι η θητεία του κ. Ρακιντζή έχει λήξει από το 2009 με απόφαση που έλαβε στις 31-12-2015, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. 

Αυτό σημαίνει ότι 1.100 διοικητικές πράξεις, με υπογραφή Ρακιντζή, μπορούν να καταστούν άκυρες εφόσον οι θιγόμενοι προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και δικαιωθούν.

Πληροφορίες από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια να έρθει η σχετική υπόθεση στην Ολομέλεια του ΣτΕ, για να «γλιτώσουν» κάποιες από τις πράξεις αυτές, οι οποίες παύουν να έχουν ισχύ. 

Σε επικοινωνία που είχε το newpost με τον κ.  Ρακιντζή, δήλωσε άγνοια για την απόφαση. «Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Δεν ξέρω τίποτα απολύτως. Μόλις καθαρογραφεί η απόφαση θα την δω» δήλωσε σε ερώτηση για το εάν έχει γνώση της σχετικής απόφασης. Ωστόσο, τόνισε ότι είναι γνωστό ότι έχει λήξει η θητεία του από το 2009, ενώ  υπογράμμισε ότι έχει κάνει σωστά τη δουλειά του όλο αυτό το διάστημα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανή η αντικατάσταση του κ. Ρακιντζή μέσα στην εβδομάδα.