Αεροφωτογραφίες από το σημείο όπου βρέθηκαν τη Δευτέρα νεκροί οι δύο φίλοι στην Κατοχή Μεσολογγίου ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Την ίδια ώρα, όπως ανακοινώθηκε, ο θάνατος και των δύο φίλων αποδίδεται σε πνιγμό.

Πιο συγκεκριμένα, στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το ελικόπτερο της αστυνομίας και δημοσιεύει το onairnews.gr, φαίνεται το μαύρο Corolla, στο οποίο επέβαιναν ο Βασίλης Γρατσάνης και ο Γιάννης Κορδώσης, μέσα στο αρδευτικό κανάλι.

Στο σημείο βρίσκονται πολλοί διασώστες και πυροσβέστες, οι οποίοι απεγκλώβισαν από το αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο τις σορούς των δύο άτυχων ανδρών. 

Σε πνιγμό οφείλεται και ο θάνατος του Γιάννη Κορδώση

Σε πνιγμό οφείλεται και ο θάνατος του Γιάννη Κορδώση, όπως προέκυψε από τη νεκροψία-νεκροτομή που πραγματοποίησε η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα στη σορό του.

Υπενθυμίζεται, ότι και ο θάνατος του Βασίλη Γρατσάνη οφείλεται σε πνιγμό, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που έγιναν στις δύο σορούς των δύο ανδρών.

Έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος

Έρευνες στην περιοχή, όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο, πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος κρίθηκε απαραίτητος από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το αυτοκίνητο των δύο ανδρών είχε συγκρουστεί με άλλο διερχόμενο όχημα, πριν καταλήξει στο αρδευτικό κανάλι.

Παράλληλα, αναμένεται να οριστεί, άμεσα, εμπειρογνώμονας, ώστε υπάρξει επίσημο πόρισμα, τόσο για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες το αυτοκίνητο των δύο ανδρών εξετράπη της πορείας και κατέληξε στο κανάλι, όσο και για τη μηχανολογική κατάσταση του οχήματος.