Επί ποδός για δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες, όπως τονίζουν θα είναι ''χωρίς προηγούμενο'', παρά την δραματική μείωση του αριθμού των αγροτών τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα.

Μετά και την κατάθεση της ελληνικής πρότασης στους δανειστές και με την ''κλεψύδρα'' να μετρά αντίστροφα τον χρόνο για την πορεία του σχεδίου στη Βουλή, οι αγρότες βρίσκονται σε διαδικασία ενημέρωσης όλων των εργαζόμενων στον πρωτογενή τομέα για όσα φέρνει το ασφαλιστικό, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μαζικές κινητοποιήσεις που υπολογίζονται μετά τα μέσα του μήνα.

Όπως δηλώνει στο newpost, το μέλος της Πανελλήνιας συντονιστικής επιτροπής αγροτών Γιώργος Μαχάς, ''τα μέτρα αυτά μας καταστρέφουν. Δεν θα μείνει τίποτα πια για τον πρωτογενή τομέα. Για το λόγο αυτό έχουμε κανονίσει πανελλήνια διάσκεψη στο Βελλίδειο στις 14 Ιανουαρίου για να καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας που θα είναι ιδιαίτερα δυναμικές''. 

Στην διάσκεψη αυτή έχουν κληθεί όλοι οι εκπρόσωποι του πρωτογενή τομέα, αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσοκόμοι, οι οποίοι θα ενημερωθούν για όσα επίκεινται σε σχέση με τον ΟΓΑ, αλλά και τις εισφορές και θα έχουν βήμα να μιλήσουν προκειμένου να καταλήξουν στην τελική απόφαση για τις κινητοποιήσεις

Σύμφωνα με τον κ. Μαχά: 

Το νέο σύστημα είναι ταφόπλακα για τον αγροτικό τομέα. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Αλλά θα μας βρουν απέναντί τους. Δεν θα έχουν προηγούμενο οι κινητοποιήσεις. Θα γεμίσουν ακόμα και οι πλατείες με τρακτέρ.