Θέση μάχης παίρνουν οι αγρότες μετά τις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση για το ζήτημα στην Περαία, στο Δήμο Θερμαικού. 
 
Στο τραπέζι θα τεθούν σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Αξίζει να σημειωθούν μεταξύ άλλων τα εξής: για να προχωρήσει κάποιος μια παραγωγική επιχείρηση υπάρχουν τα One shop Stop αλλά για τους αγρότες (κτηνοτρόφους) για μια άδεια στάβλου απαιτούνταν περίπου 36 έγγραφα-εγκρίσεις, και περίπου 350 άνθρωποι (Δημοτικοί Σύμβουλοι, Επιτροπές κλπ) που πρέπει να ενημερωθούν και να εγκρίνουν. Να υπογραμμίσουμε ότι παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση πήρε από το Κουαρτέτο χρονική παράταση για να λύσει το θέμα των αγροτών τον Φεβρουάριο, δεν γίνεται καμία προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων τους παρά μόνο επιχείρηση εξαφάνισης τους όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν. 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν στην αυριανή συζήτηση προκύπτει ότι ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα προσφέρει το περίπου το 20% του ΑΕΠ (4% απευθείας, με πολλαπλασιαστή 5), ενώ ο τουριστικός τομέας προσφέρει 18% (10% απ ευθείας, με πολλαπλασιαστή 1,8) και η μεταποίηση-βιομηχανία περίπου 7%.
 
Ο αγροτικός τομέας αποδίδει με τον ταχύτερο τρόπο, μόνο μερικούς μήνες έως ένα χρόνο, εκεί που κάθε άλλη μορφή επένδυσης απαιτεί είτε μακροχρόνιους σχεδιασμούς, είτε έστω μερικά χρόνια συνεχών δαπανών.
Ο αγροτικός τομέας δημιουργεί πραγματικό πλούτο από σχεδόν μηδενικό  κόστος, αξιοποιώντας τον ήλιο, τον αέρα, το νερό και το έδαφος. 
 
Με μέσο κλήρο 47 στρέμματα ο Έλληνας αγρότης αδυνατεί  να ανταγωνισθεί τον μέσο Ευρωπαίο αγρότη με 1.500 στρέμματα, τον Ουκρανό με 18.000 ή τον Ρώσο με 22.000 στρέμματα. Επιπλέον ο Έλληνας αγρότης όπως αναφέρουν οι ίδιοι πρέπει να επιβιώσει υπό την «σκιά» της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ και υπό την καταστροφική, όπως την χαρακτηρίζουν ,  προοπτική της Συμφωνίας Εμπορίου & Επενδύσεων-Transatlantic Trade & Investment Partnership (TTIP) που συζητούν ΗΠΑ- ΕΕ.