Με πρόσθετη φορολογία επιχειρεί το οικονομικό επιτελείο να περισώσει ό,τι μπορεί από τις συντάξεις, με σχέδια για φόρους σε τραπεζικές συναλλαγές και καύσιμα. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι προειδοποιούν με κινητοποιήσεις ενώ και οι αγρότες βρίσκονται επί ποδός πολέμου. Εκτός από το «όχι» της αντιπολίτευσης στη στήριξη του ασφαλιστικού, φαίνεται πως και οι δανειστές απορρίπτουν τις προτάσεις της Κυβέρνησης.
 
Για την ενίσχυση του Ασφαλιστικού ότι το Οικονομικό Επιτελείο προσανατολίζεται στην επιβολή φόρου συναλλαγών 1‰, στις συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω τραπεζών. Η τρόικα εξέφρασε τη δυσφορία της σε μια τέτοια κίνηση ενώ με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων καλεί το Υπουργείο να λάβει υπόψιν τις ιδιαιτερότητες του κάθε επαγγελματικού κλάδου. Μάλιστα ζητεί την εξαίρεση των Πρατηριούχων και Εμπόρων  γιατί όπως σημειώνει η Ομοσπονδία θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να καταβάλουν φόρο για την απόδοση των εισπραχθέντων φόρων (Ε.Φ.Κ., κ.λπ.), επί των Καυσίμων.  
 
Στην ανακοίνωση τους καταλήγουν:
 
Στην προσπάθεια του Υπ. Οικονομικών για αναζήτηση ισοδυνάμων για την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων και την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων, ας προχωρήσει επιτέλους στον έλεγχο και την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κλοπή, κ.λπ.), που χρόνια την ακούμε αλλά δεν την βλέπουμε, από την οποία χάνονται πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως, υιοθετώντας τις προτάσεις της Π.Ο.Π.Ε.Κ.