ΕΛΛΑΔΑ

Μπαράζ κινητοποιήσεων από τους σιδηροδρομικούς

Δημοσίευση 6 Ιανουαρίου 2016, 06:01 / Ανανεώθηκε 5 Ιανουαρίου 2016, 16:30
Μπαράζ κινητοποιήσεων από τους σιδηροδρομικούς
Facebook Twitter Whatsapp

Σειρά κινητοποιήσεων αποφάσισε για τις επόμενες ημέρες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αντιδρώντας στις προωθούμενες αποκρατικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ. 

Σειρά κινητοποιήσεων αποφάσισε για τις επόμενες ημέρες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αντιδρώντας στις προωθούμενες αποκρατικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σιδηροδρομικά Σωματεία αποφάσισαν τον περαιτέρω συντονισμό και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και δράσεων ενάντια:

Στις προωθούμενες από την Κυβέρνηση ιδιωτικοποιήσεις των Εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ και την εκχώρηση δραστηριοτήτων του ΟΣΕ σε ιδιώτες, εφαρμόζοντας πρακτικές του παρελθόντος προκειμένου να υλοποιήσει το στόχο της.

Την περαιτέρω απαξίωση του σιδηρόδρομου όπου η μεγάλη έλλειψη προσωπικού καθώς η κατάσταση του τροχαίου υλικού κυρίως, καθιστούν αναπόφευκτο τον περιορισμό του μεταφορικού έργου και επιπροσθέτως ο σχεδιασμός για τη λειτουργία του σιδηροδρόμου μέσω του Γ.Κ.Κ. επιδεινώνει την ήδη βεβαρημένη κατάσταση.

Την υπονόμευση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης της ΣΣΕ από μέρους των Διοικήσεων και του Υπουργείου με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι εργαζόμενοι στο νέο περιβάλλον που προωθούν χωρίς ΣΣΕ και την ελάχιστη διασφάλιση που αυτή παρέχει.

Την ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση που σε συνδυασμό με την πρόσφατη αύξηση των ορίων ηλικίας παρατείνει τον εργασιακό βίο από 3-10 έτη αυξάνει τον κίνδυνο ανεργίας και ολοκληρώνει το δόγμα της ύπαρξης της εργασίας και ολοκληρώνουν το δόγμα της παροχής σύνταξης ως προνοιακό επίδομα λαμβάνοντάς το στα βαθιά γεράματα για όσους τα καταφέρουν μετά από πέραν των 40 ετών εργασίας σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες.

Η ΠΟΣ αποφάσισε να πραγματοποιήσει στάση εργασίας την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 από τις 12.00 έως τις 15.00. Παράλληλα η Ομοσπονδία στηρίζει τις στάσεις εργασίας που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τα Σιδηροδρομικά Σωματεία στις ημερομηνίες:

Τρίτη 12 Ιανουαρίου, Τρίτη 19 Ιανουαρίου, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου και ώρες από 05.00 έως 08.00, από 13.00 έως 16.00 και από 21.00 έως 24.00 για όλες τις προαναφερόμενες ημέρες.