Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε πτήση της Aegean που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Τελ Αβίβ το βράδυ της Κυριακής. 

Ειδικότερα, το αεροσκάφος αναγκάστηκε να καθυστερήσει την απογείωσή του καθώς υπήρξε επεισόδιο μεταξύ Ισραηλινών και «Παλαιστινίων τρομοκρατών», χαρακτηρισμό τον οποίο απέδωσε ένα γκρουπ επιβατών σε άλλους δύο επιβάτες οι οποίοι κατείχαν ισραηλινά διαβατήρια.

Ισραηλινοί επιβάτες, κατηγορούσαν δύο Άραβες Ισραηλινούς από την Ανατολική Ιερουσαλήμ ότι μπορεί να είναι τρομοκράτες και αρνήθηκαν να καθίσουν στις θέσεις τους, αν αυτοί δεν απομακρύνονταν από το αεροσκάφος.

Το πλήρωμα της πτήσης, αν και αντιλήφθηκε την αναστάτωση, άργησε να καταλάβει το λόγο για τον οποίο υπήρξε η ένταση. Σύμφωνα με την εφημερίδα Maariv, το πλήρωμα συνέχισε τις ετοιμασίες, την ώρα που οι δυο επιβάτες από την ανατολική Ιερουσαλήμ, δέχονταν βροχή τις κατηγορίες περί τρομοκρατίας.

Τελικά οι δύο επιβάτες κατέβηκαν, όμως οι απαιτήσεις των Ισραηλινών επιβατών δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς επέμειναν να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στις αποσκευές τους, σύμφωνα με το Israel Radio.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και η ίδια η Aegean η οποία ανέφερε: 

Σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων η AEGEAN ενημερώνει ότι στην προγραμματισμένη πτήση Α3 928 από Αθήνα προς Τελ Αβίβ, στις 3 Ιανουαρίου 2016, εκφράστηκε από αριθμό Ισραηλινών επιβατών ανησυχία και έντονη διαμαρτυρία για δύο Ισραηλινούς συνεπιβάτες τους. Η εταιρεία προέβη σε επιπλέον έλεγχο από τον οποίο, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν εντοπίστηκε κάποιο ζήτημα.

Πρόκειται για ένα μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό, το οποίο έληξε σύντομα χάρη στη συνεργασία και τη συναινετική διάθεση των δύο επιβατών, στους οποίους προσφέρθηκε η δυνατότητα να ταξιδέψουν με επόμενη πτήση, τα έξοδα της οποίας μαζί με τη διαμονή καλύφθηκαν από την εταιρεία.

Η AEGEAN λυπάται για το δυσάρεστο περιστατικό που δεν εκφράζει την εταιρεία και ευχαριστεί τους δύο Ισραηλινούς επιβάτες για την κατανόηση και συνεργασία τους.