Με μικρή καθυστέρηση έφθασε στη δοξολογία των Θεοφανείων στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το ίδιο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς παρακολούθησαν τη δοξολογία στον ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Οι φετινοί εορτασμοί για τον αγιασμό των Υδάτων χαρακτηρίστηκαν από την απουσία του κ. Τσίπρα από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρα, λόγω των ακραίων  δηλώσεων του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ για το σύμφωνο συμβίωσης. Σημειώνεται ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια η πολιτική ηγεσία της χώρας παρίσταντο παραδοσιακά στο λιμάνι για τα Θεοφάνεια. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος έγινε δέκτης έντονων αποδοκιμασιών από ηγετικά στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, με αιχμή το ασφαλιστικό και την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. 

«Το φως της Χριστιανοσύνης να διώξει το μαύρο της ανέχειας και της κρίσης που πλήττει την κοινωνία μας» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος μετά το πέρας της δοξολογίας. Στα σκαλοπάτια που οδηγούν στη Δεξαμενή Αθηνών τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο δήμαρχος της Αθήνας Γ. Καμίνης. Το παρών έδωσαν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα.

Την ευχή «να φωτίσουμε την καθημερινότητα μας με  αισιοδοξία, ελπίδα και σιγουριά για το αύριο του τόπου και των παιδιών μας», εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μετά τον εορτασμό των Θεοφανείων στην πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι.

Στη λειτουργία για τα Θεοφάνεια παρέστη νωρίτερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης ενώ στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την δοξολογία παρακολούθησε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά και εκπρόσωποι των κομμάτων ανάμεσα στους οποίους οι βουλευτές της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη, Β. Κικίλιας, Θ. Φορτσάκης, οι κ.κ. Καρράς και Μ. Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων και ο κ. Γ. Μαυρωτάς από το Ποτάμι. «Πολλές αντοχές» ευχήθηκε στο δήμαρχο της Αθήνας η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στο Πειραιά, υπό τη σκιά της δυσαρέσκειας του Πρωθυπουργού για τις δηλώσεις Σεραφείμ για το σύμφωνο συμβίωσης, έγινε ο Αγιασμός των  Υδάτων. Δεκαοκτώ άνδρες των ΟΥΚ έπεσαν στη θάλασσα για να πιάσουν τον τίμιο σταυρό, σκορπίζοντας συγκίνηση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. 

Στην ανάγκη οικουμενικής κυβέρνησης αναφέρθηκε στη δήλωσή του ο Βασίλης Λεβέντης, ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που παραβρέθηκε στην τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά . «Κανείς δεν μπορεί μόνος του. Όλοι μαζί μπορούν και νικάνε. Αυτό είναι το μήνυμα της Ένωσης Κεντρώων σε όλη την Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, παρέστη σήμερα στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. «Σήμερα, είναι μεγάλη ημέρα για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Εύχομαι το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει τη στράτα όλων μας και να σφυρηλατήσει την ενότητα του Έθνους μας, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών» τόνισε σε δήλωσή του.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Σεραφείμ, αρκέστηκε στο ότι «οι μητροπολίτες έχουν έναν δικό τους κώδικα, εγώ δεν μπαίνω μέσα. Πολλοί σήκωσαν τους τόνους, νομίζω ότι είναι ώρα να τους χαμηλώσουμε. Οι δηλώσεις πάντα βλάπτουν όποιον τις κάνει».

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στεκόταν δίπλα στον  περιφερειάρχη  Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, για τον αγιασμό των Υδάτων.