current views are: 5

7 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση05:42

Καιρός: Βροχές, δυνατοί άνεμοι και ζέστη

Βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται σήμερα κυρίως στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ.

Δημοσίευση 05:42’

Βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται σήμερα κυρίως στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται σήμερα κυρίως στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ. 

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές με σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 7 με 8 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές νωρίς το πρωί κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 13 βαθμούς κελσίου. 

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στη Θράκη και πιθανώς στην ανατολική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι. Λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 και βαθμιαία και από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Κατά τόπους στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, στα νότια καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά (πάνω από τα 900 μετρά). Από το μεσημέρι τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και στα νότια πρόσκαιρες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν.
Ανεμοι: νότιοι 7 με 9 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στις Κυκλάδες θα σταματήσουν.
Ανεμοι: νότιοι 7 με 9 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικοί με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 16 έως 21 βαθμούς κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ .
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 08-01-2016 

Καιρός: στο ανατολικό Αιγαίο λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές στα δυτικά και τα νότια από το μεσημέρι. Παγετός νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 με 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.


σχετικα αρθρα