Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές καθώς στην Αλεξανδρούπολη εντοπίστηκε γυναίκα 29 ετών, με Ελβετική ταυτότητα, αιγυπτιακής υπηκοότητας που σύμφωνα με τον σύζυγό της είχε απαγάγει το 5χρονο γιο τους και είχε σκοπό κατά δήλωσή της να ενταχθεί στις τάξεις του ISIS στην Συρία.

Η γυναίκα εντοπίστηκε ενώ στις 2 Ιανουαρίου ενώ προσπαθούσε να περάσει στην Τουρκία μέσω των συνόρων στους Κήπους του Έβρου, καθώς κατά τον έλεγχο του διαβατηρίου της διαπιστώθηκε πως σε βάρος της είχε σχηματιστεί δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου στην Αίγυπτο.

Άμεσα ενημερώθηκε ο πατέρας του παιδιού που ήρθε από την Αίγυπτο και το παρέλαβε. Το ζευγάρι ήταν σε διάσταση και μετά από δικαστική διαμάχη, ο πατέρας είχε κερδίσει την επιμέλεια του 5χρονου παιδιού. Έως ότου γίνει αυτό, η γυναίκα και το παιδί είχαν τεθεί σε περιορισμό στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης. Σήμερα ο πατέρας του 5χρονου παρέλαβε το παιδί και η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη.

Ανακρινόμενη στην αρχή φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι θα πήγαινε στην Συρία για να ενταχθεί στο ISIS. Αργότερα όμως στο δικαστήριο όπου ο σύζυγός της κατέθεσε πως σχεδίαζε από καιρό να φύγει με το παιδί τους στην Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών, αναίρεσε την κατάθεσή της.

Μετά την απελευθέρωσή της η ίδια δήλωσε πως θα συνεχίσει το ταξίδι προς την Τουρκία χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν θα φτάσει στην Συρία.

Σημειώνεται ότι καθώς παρήλθε το αυτόφωρο η γυναίκα δεν φυλακίστηκε και παραμένει προς το παρόν στο μεθοριακό σταθμό των Κήπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα.