Έξω από το Μέγαρο Μαξίμου παρέμειναν όλο το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ από Συνδικάτα, εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νεολαία, αυτοαπασχολούμενους. 

Τα μέλη του ΠΑΜΕ απαιτούν «το έκτρωμα του σχεδίου διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, Κυβέρνησης, επιχειρηματικών ομίλων, Ευρωπαϊκής Ένωσης, να παρθεί πίσω». 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη του ΠΑΜΕ,  προχώρησαν στην κίνηση αυτή, χωρίς να ήταν προγραμματισμένη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο ασφαλιστικό. Οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά με τρία τουριστικά λεωφορεία, η διέλευση των οποίων επιτρέπεται στην οδό Ηρώδου του Αττικού. 

Μπροστά στο Μέγαρο όμως, τα λεωφορεία σταμάτησαν ξαφνικά και κατέβηκαν οι διαδηλωτές. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί εμπόδισαν τους συγκεντρωθέντες να προχωρήσουν προς το Μέγαρο, οι οποίοι παρέμειναν στο απέναντι πεζοδρόμιο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ασφαλιστικού. 

Τελικά αργά το μεσημέρι οι αστυνομικοί άφησαν τους συνδικαλιστές να περάσουν και να ανέβουν στην Βασιλίσσης Σοφίας όπου συναντήθηκαν με συναδέλφους τους που πραγματοποιούσαν πορεία στο υπουργείο Εργασίας.