Μείζον πρόβλημα για τους κατοίκους της ακριτικής Λέρου προκαλεί η έλλειψη αναισθησιολόγου από το νοσοκομείο του νησιού από τον περασμέμένο Ιούνιο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει καμία επέμβαση, ενώ σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού, άγνωστη θα είναι η τύχη που θα έχει ο ασθενής.

Ο τελευταίος αναισθησιολόγος είχε συνταξιοδοτηθεί και απο τότε οι ανάγκες των πολιτών καλύπτονται, έως ότου φτάσει μόνιμα γιατρός, από αναισθησιολόγους γειτονικών νησιών, απο Κάλυμνο, Κω και Ρόδο.

Έκκληση για την άμεση λύση του προβλήματος κάνουν οι 8.500 κάτοικοι του νησιού που αυτή την περίοδο φιλοξενούν και 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες. Ενδεικτικό το προβλήματος αποτελεί το γεγονός πως υπάρχουν έγκυες γυναίκες που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της κυησής τους και δεν γνωρίζουν τι να κάνουν, καθώς αν έρθει η στιγμή της γέννας τους, είναι πολύ πιθανόν να έχει απαγορευτικό απόπλου με αποτέλεσμα να τεθεί σε άμεσο κίνδυνο τόσο η ζωή του βρέφους όσο και η ζωή της μητέρας.

Μάλιστα με κείμενο που ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μια έγκυος, ρωτά τον Πρωθυπουργό, «όπως άνθρωποι είναι και οι κάτοικοι της Αθήνας, των μεγαλουπόλεων και των μεγαλύτερων νησιών, άνθρωποι είμαστε και εμείς και αξίζουμε και εμείς τις ίδιες παροχές σε όλα με όλους. Την ημέρα που ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το νησί μας για να επισκεφθεί τους χώρους υποδοχής των προσφύγων είχαμε χάσει έναν συμπολίτη μας γιατί στο νοσοκομείο μας δεν είχαμε οξυγόνο. Γιατί δεν επισκέφθηκε και το Νοσοκομείο μας;;;; Να δει τις ελλείψεις του σε υλικό και προσωπικό».

Σε επικοινωνία που είχαμε με γιατρό του νοσοκομείου, υποστήριξε πως «έχουμε λάβει εγγυήσεις πως εντός των προσεχών ημερών θα καλυφθεί η θέση», μέχρι τότε οι νησιώτες προσευχονται να μην τους συμβεί κάτι κακό.