Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή στην πορεία του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό, με τους διαδηλωτές να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η πορεία ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας, όπου μέλη της παράταξης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, και όταν έφθασε μπροστά στα λουλουδάδικα, στη Βασιλίσσης Σοφίας, βρέθηκε μπροστά σε παρατεταγμένες κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ που εμπόδιζαν την περαιτέρω διέλευσή της. 

Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις ώστε να επιτραπεί η διέλευση, ωστόσο ύστερα άρνηση της αστυνομίας οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να περάσουν ανάμεσα από τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να γίνει από την αστυνομία περιορισμένη χρήση χημικών και ρίψη βομβών κρότου-λάμψης. Από τις συμπλοκές σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί.

Τελικά οι διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν από τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στο ύψος της Ηρώδου Αττικού, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με τρεις κλούβες κρατούν τον δρόμο προς το Μαξίμου κλειστό. 

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό.