Τραγικές είναι οι συνθήκες διαμονής ασθενών και συγγενών τους κατά τις νυχτερινές ώρες στο νοσοκομείο Καλύμνου λόγω των συνεχών «εισβολών» από τοξικομανείς οι οποίοι ζητούν από τους γιατρούς να τους δώσουν ηρεμιστικά φάρμακα για να αντιμετωπίσουν το στερητικό τους σύνδρομο.

Δεκάδες κλοπές έχουν καταγγελθεί ενώ για να προστατευτούν τις νυχτερινές ώρες, οι ασθενείς ασφαλίζουν τις πόρτες των δωματίων τους βάζοντας καρέκλες πίσω από τις πόρτες! 

Ενδεικτικές είναι οι αποκλειστικές φωτογραφίες που έχει στην διάθεσή του το newpost.gr. 

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, οι τοξικομανείς με το πρόσχημα της βοήθειας του ιατρικού προσωπικού, εισέρχονται στο κτίριο και ληστεύουν προσωπικά τους αντικείμενα, όπως κινητά τηλέφωνα. Το νοσοκομείο τις νυχτερινές ώρες θυμίζει νεκροταφείο καθώς ελάχιστη είναι η κίνηση στους διαδρόμους. 

Σύμφωνα με στέλεχος της διοίκησης του νοσοκομείου με το οποίο επικοινωνήσαμε:

«το πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο, για αυτό και το βράδυ κλείνουμε όλες τις πόρτες αφήνοντας ανοιχτή μόνο την πόρτα για τα επείγοντα περιστατικά. Δυστυχώς το πρόβλημα είναι κοινωνικό και θα πρέπει να δημιουργηθεί δομή υποστήριξης των τοξικομανών, μόνο έτσι θα λυθεί αυτό το ζήτημα. Δεν μπορούμε να τους διώξουμε γιατί δεν γνωρίζουμε πως θα αντιδράσουν μετά». 

Χρόνια τώρα ενεργοί πολίτες προσπαθούν να δημιουργήσουν δομή απεξάρτησης στο νησί αλλά οι μέχρι τώρα επαφές με τον ΟΚΑΝΑ δεν έχουν ευοδωθεί, παρά τα αρχικά θετικά βήματα που είχαν γίνει. Μάλιστα είχε βρεθεί και χώρος αλλά πότε δεν στελεχώθηκε.