Εισβολή αντιεξουσιαστών και συγκεκριμένα από μέλη του Ρουβίκωνα, σε εκλογικό τμήμα της Νέας Δημοκρατίας στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε λίγο μετά τις 10. Οι αντιεξουσιαστές κατέστρεψαν εκλογικό υλικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες 2 άτομα εισέβαλαν στο χώρο με καλυμμένα χαρακτηριστικά, πέταξαν κάτω τις κάλπες και τις έβαψαν με μπογιές. Στο συγκεκριμένο τμήμα οι εκλογές έχουν παγώσει και γίνεται σύσκεψη για το πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία, ενώ έχει καταφθάσει και η αστυνομία. Δεν έγιναν συλλήψεις.

Ανάληψη ευθύνης από τον Ρουβίκωνα

Λίγη ώρα μετά από την επίθεση, η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη, με ανάρτηση στο Indymedia. Σε αυτή χαρακτηρίζει ως εκλογική παρωδία την εσωκομματική διαδικασία της ΝΔ σημειώνοντας ότι «Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται ψηλά στην επικαιρότητα, η εσωκομματική εκλογική μάχη που “λυσσομανάει” στο εσωτερικό της ΝΔ με τους δυο εναπομείναντες μονομάχους να αποτελούν κωμικές φιγούρες. Η “σκληρή” προεκλογική μάχη, αν δεν “κάλυπτε” επικοινωνιακά, θέματα όπως η καρατόμηση του ασφαλιστικού και η τραγωδία των προσφύγων και οικονομικών μεταναστών που χάνονται στα νερά του Αιγαίου, θα μπορούσε να βγάλει ακόμη και γέλιο...», ενώ η μακροσκελής ανακοίνωση καταλήγει στο σύνθημα «Ο Τεμπονέρας ζει».