Σήμερα αποχαιρετούν φίλοι και συγγενείς στο Κοιμητήριο Βύρωνα τη σπουδαία ηθοποιό, Άννα Συνοδινού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

 Η ηθοποιός ταλαιπωρούνταν τον τελευταίο χρόνο με προβλήματα με την υγεία της και νοσηλευόταν σε κλινική στην Κυψέλη. 

Η 'Αννα Συνοδινού γεννήθηκε στο Λουτράκι στις 21 Νοεμβρίου του 1927 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. 

Πρωταγωνίστησε στις αρχαίες τραγωδίες «Αντιγόνη», «Ηλέκτρα», «Ανδρομάχη», «Ιφιγένεια», «Ελένη» καθώς και στην αρχαία κωμωδία «Λυσιστράτη», πάντα σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. 

Επίσης είχε παίξει και σε ένα πλήθος θεατρικών έργων, κυρίως του Σαίξπηρ καθώς καιπολλών Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, κατέχοντας μια από τις πλέον εξέχουσες θέσεις των τραγωδών ηθοποιών του σύγχρονου Ελληνικού Θεάτρου.

Η Άννα Συνοδινού υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Θεάτρου του Εθνικού Κήπου.

Επίσης, ήταν η ιδρύτρια του Θεάτρου του Λυκαβηττού που για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης. Είχε, επίσης, λάβει μέρος σε πολλά ξένα Φεστιβάλ, όπως Γαλλίας, Γιουγκοσλαβίας, Ιταλίας, Ρωσίας κ.ά. Από το 2004 δίδαξε αρχαίο δράμα στο Ωδείο Αθηνών.

Είχε, δε, ασχοληθεί και με την πολιτική. Εξελέγη βουλευτής Α' Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατίαστις εκλογές του 1974, 1977, 1981, 1985, 1989, ενώ είχε διατελέσει υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών (1977-1981) και δημοτική σύμβουλος Αθηναίων το 1987-1989 με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή» του Μιλτιάδη Έβερτ.

Η Άννα Συνοδινού είχε τιμηθεί δύο φορές με το θεατρικό έπαθλο Κοτοπούλη, καθώς και με το Σταυρό Ευποιίας Ελλάδος, του Ιππότη του Ντάνεμπρο της Δανίας, του Ιππότη της Ιταλικής Λεγεώνας, με το μετάλλιο της Πόλεως των Αθηναίων, καθώς και με το παράσημο του Κέδρου του Λιβάνου.