current views are: 9

11 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση13:53

Συγκλονίζει η χήρα του Μανώλη Καντάρη – Ενοχή των δύο Αφγανών ζητεί ο εισαγγελέας

Συγκλονιστική ήταν και η σημερινή κατάθεση της συζύγου του Μανώλη Καντάρη, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2011, κοντά στο σπίτι του, ενώ ετοιμαζόταν να πάει τη γυναίκα του στο μαιευτήριο. Σήμερα πιθανότατα η ετυμηγορία του Εφετείου ενώ ο εισαγγελέας προτείνει την ενοχή των δύο Αφγανών κατηγορουμένων.

Δημοσίευση 13:53’

Συγκλονιστική ήταν και η σημερινή κατάθεση της συζύγου του Μανώλη Καντάρη, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2011, κοντά στο σπίτι του, ενώ ετοιμαζόταν να πάει τη γυναίκα του στο μαιευτήριο. Σήμερα πιθανότατα η ετυμηγορία του Εφετείου ενώ ο εισαγγελέας προτείνει την ενοχή των δύο Αφγανών κατηγορουμένων.

Συγκλονιστική ήταν και η σημερινή κατάθεση της συζύγου του Μανώλη Καντάρη, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2011 στην 3ης Σεπτεμβρίου, κοντά στο σπίτι του, ενώ ετοιμαζόταν να πάει τη γυναίκα του στο μαιευτήριο.

Η υπόθεση, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, εκδικάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, στο εδώλιο του οποίου κάθονται δύο Αφγανοί.

Στις απολογίες τους, οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται ότι ευθύνονται για τη δολοφονία και  έριξαν την ευθύνη σε έναν Πακιστανό, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, υποστηρίζοντας ότι οι ίδιοι προσπάθησαν να τον αποτρέψουν.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των δύο Αφγανών για ανθρωποκτονία και ληστεία υποστηρίζοντας ότι από τα πραγματικά περιστατικά και τις αντιφατικές καταθέσεις των κατηγορούμενων προκύπτει ότι αυτή τέλεσαν το έγκλημα.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί πιθανότατα σήμερα, μετά τη διάσκεψη των ενόρκων και των δικαστών.

Όπως αναφέρει στην κατάθεσή της η σύζυγος του άτυχου άνδρα , Σιμόνα Βιρτζίλη, ο άνδρας της που βρισκόταν στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους, επέστρεψε αεροπορικώς γύρω στις δυο και μισή τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου του 2011. Δυο ώρες μετά, αφού πήρε την βιντεοκάμερα, το πορτοφόλι του και το κλειδί του αυτοκινήτου, βγήκε από το σπίτι προκειμένου να πάρει το όχημα από το πάρκινγκ ώστε μαζί με τη μητέρα της να πάνε στο μαιευτήριο προκειμένου να γεννήσει. 

«Μετά από 20 λεπτά ανησύχησα, επειδή δεν επέστρεψε ο άντρας μου και του τηλεφώνησα να δω τι συμβαίνει. Όσο δεν απαντούσε τόσο επέμενα στο τηλέφωνο. Ανησύχησα και βγήκα στο παράθυρο μήπως έβλεπα κάτι. Μαζί με τη μητέρα μου πήραμε τη βαλίτσα με τα ρούχα μου και φύγαμε από το σπίτι», είπε η κ. Βιρτζίλη και τόνισε : «Μέσα σε 14 δευτερόλεπτα έκοψαν την καρωτίδα του άντρα μου, τον λήστεψαν, του άνοιξαν το πορτοφόλι και ξεχώρισαν τα ξένα χαρτονομίσματα από τα ευρώ τα οποία αφαίρεσαν. Αυτοί που προκάλεσαν το θανατηφόρο χτύπημα στον άντρα μου, δεν σκότωσαν για πρώτη φορά».

Περιγράφοντας το μοιραίο βράδυ ανέφερε ότι βγαίνοντας από την είσοδο της πολυκατοικίας, είδε μαζί με τη μητέρα της στη γωνία της 3ης Σεπτεμβρίου μία κορδέλα δεμένη απ’ άκρη σ’ άκρη και πολλούς αστυνομικούς. «Η μητέρα μου κατευθύνθηκε προς το σημείο ενώ εγώ λόγω της εγκυμοσύνης έκανα αργά βήματα. Όταν πλησίασα είδα τα πόδια του Μανώλη ο οποίος ήταν ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο. Γύρω του υπήρχε μια λίμνη αίματος. Του δικού του αίματος. Είχε ακόμα ανοιχτά τα μάτια και το στόμα».  Όπως είπε φανερά συγκινημένη δεν την άφησαν να τον πλησιάσει και να τον φιλήσει για μια τελευταία φορά.


σχετικα αρθρα