Στη γραμμή που κινήθηκαν και οι άλλοι συνάδελφοι του αστυνομικοί που ήταν κοντά στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Παύλος Φύσσας από τις μαχαιριές του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά, κινήθηκε ακόμα ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, ο Ανδρέας Μπιάκης, ο οποίος κλήθηκε σήμερα να καταθέσει.

«Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε κάναμε» τόνισε ο αστυνομικός απαντώντας στις ερωτήσεις της προέδρου της έδρας Μαρίας Λεπενιώτη, η οποία έχει αφήσει αιχμές για τη στάση της αστυνομίας στο περιστατικό και το κατά πόσον επιτέλεσαν σωστά το καθήκον τους οι παρόντες αστυνομικοί.

Περιγράφοντας το μοιραίο βράδυ ο αστυνομικός είπε μεταξύ άλλων ότι μαζί με τους συναδέλφους του φοβήθηκε μην δεχθούν επίθεση από την ομάδα χρυσαυγιτών που είχε συγκεντρωθεί και τόνισε ότι «οι αρμοδιότητες της ΔΙΑΣ δεν είναι αντιμετώπιση συγκεντρωμένου πλήθους».

Όπως είπε ο αστυνομικός «ήταν σαν να περίμεναν κάτι ..Στην αρχή πίστεψα ότι μπορεί να ήταν και φίλαθλοι, ήταν όμως με χαρακτηριστικά του χώρου της Χρυσής Αυγής. Είχα δει κάποια σποτάκια που ενημέρωναν για επιθέσεις σε λαϊκές, σε ψαραγορές». 

Κατέθεσε επίσης πως ο συνάδελφος του Τσολακίδης, επικεφαλής της ομάδας, διαβίβασε στο Κέντρο τους πως «υπήρχε μία παρεξήγηση μεταξύ ατόμων "του γνωστού χώρου" δηλαδή των αναρχικών και της Χρυσής Αυγής». Όπως ανέφερε ο μάρτυρας «εγώ αναρχικούς δεν είδα».

Στις ερωτήσεις της προέδρου για ποιο λόγο δεν πήγε κανένας από τα μέλη της ΔΙΑΣ να ρωτήσει τι έκαναν εκεί μαζεμένοι, ο αστυνομικός απάντησε πως «υπήρχε πρόθεση» μεν αλλά «έπρεπε να έρθουν και άλλες ομάδες.. Έπρεπε να είχαμε κάλυψη, δεν ξέραμε τις προθέσεις τους...μας κοίταζαν και κάπως ...φοβηθήκαμε μη μας κάνουν επίθεση....ήταν πολλοί».

Πρόεδρος : Γιατί ; οκτώ αστυνομικοί είσαστε.. Εκ των υστέρων πιστεύετε ότι κάνατε αυτό που έπρεπε; 
Μάρτυρας: Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε κάναμε....δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ....
Πρόεδρος: Τι θα έπρεπε να είχατε κάνει για να μην συμβεί ό,τι συνέβη;
Μάρτυρας: Δεν μπορούσαμε να το αποτρέψουμε
Πρόεδρος: Ένα "διαλυθείτε, αστυνομία" γιατί δεν το φωνάξατε; 
Μάρτυρας: Απλά εμείς όταν είδαμε τους πέντε, όταν φτάσαμε την ώρα της συμπλοκής, έμειναν  οι δύο που καβγάδιζαν κι οι άλλοι έσπασαν ...
Πρόεδρος:Τι έλεγε η εκπαίδευση σας να κάνετε;
Μάρτυρας: τραβήξαμε τα δύο παιδιά ...οι άλλοι δύο μπήκαν σε ένα αμάξι ...
Πρόεδρος: Πριν λέω εγώ. Δεν μπορούσατε πριν να επιληφθείτε;
Μάρτυρας: Τρέξαμε προς τα εκεί ....Δυστυχώς δεν είμαστε τόσο γρήγοροι 
Πρόεδρος: Μ΄ ένα δυστυχώς ....

Η δίκη διακόπηκε για αύριο αν και η συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων της υπεράσπισης αλλά και πολλοί από την Πολιτική Αγωγή δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στην 48ωρη αποχή των δικηγόρων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό. Οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα δήλωσαν πως θα ζητήσουν άδεια ώστε να παραστούν στην δίκη. Έτσι είναι πιθανό αύριο η διαδικασία να διακοπεί για την Παρασκευή.