Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η προσφυγική ροή προς την Λέσβο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. 

Ειδικότερα, από χτες στις 6 το πρωί, έως σήμερα την ίδια ώρα στο Κέντρο καταγραφής στη Μόρια καταγράφηκαν 1.600 άτομα. Αντίστοιχα την Παρασκευή και το Σάββατο οι αριθμό των καταγραμμένων ήταν περί τις 2.000 άτομα το 24ωρο.

Στέλεχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου σχολιάζοντας το μεγάλο αριθμό των αφίξεων ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όλα προδικάζουν ότι από την Άνοιξη ο αριθμός των προσφύγων που θα περνά στη Λέσβο θα είναι πολύ υψηλός. «Ίσως, ειπώθηκε χαρακτηριστικά οι αριθμοί του 2015 να είναι μικροί μπροστά σε αυτούς που θα κληθούμε να διαχειριστούμε», σημείωσε και συνέχισε: 

Φαίνεται πως οι Τούρκοι γείτονες μας και παρά τις πιέσεις που δέχονται ή δεν θέλουν ή δε μπορούν να ελέγξουν τους συμπατριώτες τους διακινητές οι οποίοι φυσικά φέρνουν τεράστια κέρδη στην τουρκική οικονομία από τη διαχείριση τόσων ανθρώπων. 

Την ίδια ώρα ηρεμία φαίνεται να επικρατεί στη Χίο. Το Σάββατο υπήρξαν 700 αφίξεις ενώ χθες Κυριακή υπήρξαν μόλις 18 αφίξεις. Συνολικά από την 1η Ιανουαρίου τα θαλάσσια σύνορα προς τη Χίο δεν πέρασαν περισσότερα από 3.000 άτομα.