Η προβολή βίντεο και φωτογραφιών από ιδιωτικές στιγμές κατηγορουμένων για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, απειλεί να αδειάσει για ακόμη μία φορά τα έδρανα της υπεράσπισης των εννέα νεαρών. Αμετάπειστο παρέμεινε την Πέμπτη το δικαστήριο στην απόφαση του να προχωρήσει στην προβολή του υλικού που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί από κατασχεθέντες υπολογιστές κατηγορουμένων, παρά τις έντονες αντιρρήσεις συνηγόρων υπεράσπισης.

Πρόκειται για φωτογραφίες και βίντεο προσωπικών στιγμών των κατηγορουμένων, υλικό από ταξίδια τους, συγκεντρώσεις, γιορτές, που σύμφωνα με την απόφαση των δικαστών αποτελεί «τεκμήριο για τις σχέσεις μεταξύ των κατηγορουμένων».

Οι παρόντες συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να μην γίνει η προβολή, έκαναν λόγο για προσβολή της αξιοπρέπειας των κατηγορουμένων και ζήτησαν από το δικαστήριο να σεβαστεί την ιδιωτική ζωή των εντολέων τους, τονίζοντας πως το υλικό από την προσωπική ζωή των νεαρών δεν έχει καμία αποδεικτική αξία. Και παρόντες κατηγορούμενοι, όμως, ζήτησαν να μην υλοποιήσει το Δικαστήριο την απόφασή του, λέγοντας πως αν τελικώς η προβολή γίνει, δεν θα παραστούν και πως δεν θα έχουν εκπροσώπηση.

Η υπεράσπιση καυτηρίασε επίσης την εγκατάσταση που ήδη είχε στηθεί στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, με συσκευή προβολής και γιγαντοοθόνη, καθώς και φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή μέσω του οποίου θα προβληθεί το οπτικό υλικό.

Κάποιοι εκ των συνηγόρων υπενθύμισαν στους δικαστές την απόφασή τους για μη μαγνητοφώνηση της διαδικασίας λόγω κόστους και αντιπαρέβαλαν εκείνη την στάση τους με την παρούσα ευκολία στην παροχή υλικοτεχνικής υποδομής για την επίμαχη προβολή.

Η προβολή των βίντεο και των φωτογραφιών προγραμματίστηκε για την Τρίτη, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί αν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, αλλά και οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι θα παραστούν στην συγκεκριμένη δικάσιμο.

Η δίκη για την υπόθεση, που βαίνει προς την φάση των απολογιών των κατηγορουμένων, εξελίσσεται με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης ενώ έχει διαβαστεί στο δικαστήριο η πλειοψηφία των αναγνωστέων εγγράφων.

πηγή: In.gr - ΑΠΕ