current views are: 7

13 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση07:42

Κατάληψη της κεντρικής υπηρεσίας του ΟΓΑ από τους εργαζόμενους

Σε προειδοποιητική κατάληψη της κεντρικής υπηρεσίας του ΟΓΑ προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του οργανισμού, με αίτημά τους την απόσυρση του ασφαλιστικού.

Δημοσίευση 07:42’

Σε προειδοποιητική κατάληψη της κεντρικής υπηρεσίας του ΟΓΑ προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του οργανισμού, με αίτημά τους την απόσυρση του ασφαλιστικού.

Σε προειδοποιητική κατάληψη της Κεντρικής υπηρεσίας του ΟΓΑ προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του οργανισμού, με αίτημά τους την απόσυρση του ασφαλιστικού.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι ‘’δεν  μπορούν να ανεχτούν την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και την σύνθλιψη συντάξεων και παροχών”.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους:

Οι εργαζόμενοι στον ΟΓΑ δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη σύνθλιψη συντάξεων και παροχών, την πλήρη απεμπλοκή του Κράτους από την τριμερή χρηματοδότηση (Κράτος – εργοδότης – εργαζόμενος), την υποκριτική επίκληση της «αλληλεγγύης των γενεών», την οργανωτική Βαβέλ που θα επιφέρει η ψευδεπίγραφη «ενοποίηση», την εμπέδωση εν τέλει του ελλείμματος εμπιστοσύνης στο ασφαλιστικό σύστημα, που θα προσθέσει νέα κίνητρα για εισφοροδιαφυγή και «μαύρη εργασία» και θα φέρει ακόμη πιο κοντά και πιο γρήγορα την πλήρη κατάρρευσή του.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΓΑ δεν μπορούμε να ανεχτούμε την πλήρη εξαφάνιση του αγροτικού κόσμου και της ελληνικής υπαίθρου, που θα είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής του σχεδίου που προωθείται, μέρος του οποίου είναι και η κατάργηση του ΟΓΑ.

Προχωράμε σε συμβολική,

προειδοποιητική κατάληψη της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΓΑ

σήμερα Τετάρτη 13-1-2016.

Θα αγωνιστούμε αποφασιστικά ενάντια σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης έως και εξαφάνισης του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Καλούμε όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, μελισσοκόμους, αγρεργάτες, και όλους τους ασφαλιζόμενους στον ΟΓΑ,

Καλούμε όλους τους μισθωτούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τη νεολαία,

Να συμπαραταχθούμε

Να μη συμβιβαστούμε με τα ελάχιστα

Να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν

Να παλέψουμε και να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΕ-ΟΓΑ


σχετικα αρθρα