Χωρίς συμβασιούχους και ωρομίσθιους διδάσκοντες τα μεγάλα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που έστειλε σήμερα ο υφυπουργός σε όλα τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας, από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά κανένα τμήμα πανεπιστημίου με περισσότερους από 25 διδάσκοντες και 15 για τα ΤΕΙ, δεν θα προσλάβει συμβασιούχους διδάσκοντες.

Το μέτρο αφορά κυρίως τα μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας, ενώ δεν αφορά τα περιφερειακά τμήματα, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν πολλούς μόνιμους διδάσκοντες.

Επιπλέον, ο υφυπουργός απέστειλε έγγραφο στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με το οποίο τους ζητεί να γνωστοποιήσουν στο Υπουργείο, μέχρι 30 Ιουνίου, τις ανάγκες του κάθε Ιδρύματος για θέσεις έκτακτου και ωρομίσθιου προσωπικού, προκειμένου να γίνει σωστός προγραμματισμός για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος και να μην εμφανισθούν δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στις αναθέσεις διδασκαλίας.

Πάντως, το έγγραφο έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε ορισμένους καθηγητές, αλλά κυρίως στους άμεσα ενδιαφερόμενους εκτάκτους ή ωρομισθίους.


TAGS