ΕΛΛΑΔΑ

«Ελληνικός Χρυσός»: Δεν θα φύγουμε από την Ελλάδα εάν δεν μας διώξουν

Δημοσίευση 13 Ιανουαρίου 2016, 14:09 / Ανανεώθηκε 13 Ιανουαρίου 2016, 14:09
«Ελληνικός Χρυσός»: Δεν θα φύγουμε από την Ελλάδα εάν δεν μας διώξουν
Facebook Twitter Whatsapp

Η πολυεθνική εταιρεία εξόρυξης χρυσού «Eldorado Gold» δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα, εκτός αν τη διώξουν και θα περιμένει μέχρι να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας, διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός», Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Θα περιμένουμε να εκδοθεί η άδεια λειτουργία όσος χρόνος χρειαστεί. Η Eldorado δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα εκτός αν τη διώξουν», διεμήνυσε ο  αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός», Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσης της εταιρείας για αναστολή μεγάλου μέρους των εργασιών στις Σκουριές.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» διευκρίνισε ότι εταιρεία θα συνεχίσει την ενασχόληση με την επένδυση, χωρίς το κομμάτι των Σκουριών.

Ταυτόχρονα απέρριψε τις αναφορές ότι η «Eldorado Gold» απειλεί με απολύσεις τους 600 εργαζόμενους στα μεταλλεία, προκειμένου να εκβιάσει την κυβέρνηση και τόνισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι δεν έχουν αυτή τη στιγμή αντικείμενο απασχόλησης μέχρι να εγκριθεί η άδεια.  Όπως ανέφερε η Eldorado επένδυσε μέχρι τώρα στην Ελλάδα 700 εκατ. δολάρια, ότι δεν της ταιριάζει αυτός ο χαρακτηρισμός και ότι «επί μία δεκαετία δέχεται τραμπουκισμούς κάθε είδους».

Για το πρόστιμο που επιβλήθηκε είπε ότι προέρχεται από τα αποτελέσματα ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν από το 2012 έως το 2014, εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι ανακοινώθηκαν λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της εταιρείας και έκανε λόγο για συμψηφισμό του προστίμου με τα 52 εκατ. από το ΦΠΑ, που -όπως υπογράμμισε- χρωστάει το δημόσιο στην εταιρεία.

«Εμείς θα ακολουθήσουμε τη νόμιμη οδό, θα κάνουμε την προσφυγή μας και μπορεί να δικαιωθούμε μπορεί και όχι. Στο κάτω κάτω, όπως και τα royals 2 εκατ. ευρώ, που έχουμε πληρώσει το τελευταίο διάστημα, συμψηφίζονται με τα 52 εκατ. ΦΠΑ που μας χρωστούν» είπε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Τέλος, αναφορικά με τη συνάντηση του προέδρου της εταιρείας με τον αρχηγό της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόιγευμα, είπε ότι τα στελέχη της Eldorado πάντα είχαν επαφές με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ότι δεν θα πρέπει να εμπλέκεται η εταιρεία σε θέματα πολιτικής αντιπαράθεσης.