Το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος σε άλλον έκαναν οι συγγενείς ενός 51χρονου και μιας 58χρονης, που νοσηλευόταν εγκεφαλικά νεκροί στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου, δωρίζοντας τα όργανά τους σε 11 άτομα. 

Έτσι στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση από χθες το βράδυ στην Κρήτη, καθώς ήταν η πρώτη φορά που έγινε στο νησί παράλληλη λήψη οργάνων από δύο δότες, προκειμένου να φτάσουν τα όργανα με σειρά αερογεφυρών από το Ηράκλειο προς την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Από την 58χρονη ελήφθησαν το ήπαρ από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, οι νεφροί από την ομάδα του "Ευαγγελισμού", οι πνεύμονες από την ομάδα του μεταμοσχευτικού κέντρου του Ανόβερο, ενώ οι κερατοειδείς παρελήφθησαν από την Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ηρακλείου.

Από τον 51χρονο ελήφθησαν το ήπαρ, από την ομάδα της Μπολόνια, οι νεφροί από την ομάδα του "Ευαγγελισμού" και οι κερατοειδείς από την ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ενώ δεν υπήρξε δυνατότητα λήψης της καρδιάς από κανένα δότη.