Σε διευκρινίσεις σχετικά με το διαμέρισμα στου Ζωγράφου που σήμερα το πρωί τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 67χρονου και τον τραυματισμό άλλων δύο ατόμων, προχώρησε η ΔΕΗ απαντώντας σε δημοσιεύματα που κρίνει ότι δυσφημίζουν την εταιρεία.

Σε ανακοίνωσή της λοιπόν αναφέρει ότι κάτοπιν έρευνας που πραγματοποίησε προέκυψε ότι το συγκεκριμένο διαμέρισμα δεν είχε ρεύμα από το 1997. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρει τα εξής:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας
 
 Η ΔΕΗ ΑΕ, με την κοινωνική ευαισθησία που την διακρίνει, προέβη σε ενδελεχή έρευνα μετά το τραγικό συμβάν με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα που βρίσκεται στην οδό Αμφιγενείας 4 στην περιοχή του Ζωγράφου. 

Από την έρευνα προέκυψαν τα εξής:
 
Πρώτον, η υπ’ αριθμ. παροχή 1-08061610-01 που ηλεκτροδοτούσε το συγκεκριμένο διαμέρισμα ήταν κομμένη από 3 Απριλίου 1997. Επιπλέον είχε αφαιρεθεί και ο μετρητής λόγω πολλαπλών παραβιάσεων.  
 
Δεύτερον, ο συμβαλλόμενος πελάτης μέχρι το 1997 ήταν ο κ. Αποστολίδης Ι. Σήμερα στο πληροφορικό σύστημα του ΔΕΔΗΕΕ η παροχή εμφανίζεται σαν «κομμένη χωρίς πελάτη».
 
Κατόπιν αυτών, η ΔΕΗ ΑΕ διαψεύδει κατηγορηματικά το περιεχόμενο σημερινών δημοσιευμάτων, τα οποία, προβάλλοντας δήθεν κοινωνική ευαισθησία, χωρίς καμία τεκμηρίωση ή διασταύρωση στοιχείων, δυσφημίζουν την Εταιρία.
 
Επισημαίνεται ότι αποκοπές δεν γίνονται σε πελάτες που είτε είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο, είτε αποδεδειγμένα χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, είτε έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση οφειλών και την τηρούν».