Την αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων υπέρ των τεσσάρων ειδικών φρουρών που είχαν κατηγορηθεί για το θάνατο του 24χρονου ομογενούς Νίκ. Σακελλίωνα, τον Μάιο του 2008, επικύρωσε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων οι ειδικοί φρουροί Γ. Πανέλας, Χαρ. Βαϊτσούδης, Χαρ. Παπαναστασίου και Μαρία Μουστέλη, που είχαν κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, δεν ευθύνονται για τον θάνατο του Σακελλίωνα.

Όπως έγινε γνωστό κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης, ο 24χρόνος ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν, ενώ κατά την διάρκεια της σύλληψης του, ο Νίκ. Σακελλίωνας έβαλε στο στόμα του ένα σακουλάκι με ναρκωτική ουσία και το κατάπιε με αποτέλεσμα να επέλθει απόφραξη του φάρυγγα και ο θάνατός του. 

Όμως, ο πατέρας του 24χρόνου, Δημήτρης Σακελλίωνας υποστήριξε ότι ο γιος του δεν ήταν χρήστης

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η εφετειακή αθωωτική απόφαση έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία και απέρριψε την αίτηση της Εισαγγελίας που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.