current views are: 6

14 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση06:56

Τι πρόδωσε τον συζυγοκτόνο της Κοζάνης – Συνελήφθη και ο πεθερός της 37χρονης (Βίντεο και φωτό)

Συγκλονισμένη εξακολουθεί να είναι από χθες η τοπική κοινότητα του Βελβεντού Κοζάνης, ύστερα από την ομολογία του 40χρονου ότι στραγγάλισε την 37χρονη σύζυγό του, Ανθή Λινάρδου, και στη συνέχεια την έθαψε στο χωράφι. Την ίδια ώρα, αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Δημοσίευση 06:56’

Συγκλονισμένη εξακολουθεί να είναι από χθες η τοπική κοινότητα του Βελβεντού Κοζάνης, ύστερα από την ομολογία του 40χρονου ότι στραγγάλισε την 37χρονη σύζυγό του, Ανθή Λινάρδου, και στη συνέχεια την έθαψε στο χωράφι. Την ίδια ώρα, αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Συγκλονισμένη εξακολουθεί να είναι από χθες η τοπική κοινότητα του Βελβεντού Κοζάνης, ύστερα από την ομολογία του 40χρονου ότι στραγγάλισε την 37χρονη σύζυγό του, Ανθή Λινάρδου, και στη συνέχεια την έθαψε στο χωράφι. Την ίδια ώρα, αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ οι Αρχές ερευνούν τον ρόλο που έπαιξε ο πεθερός της Ανθής, ο οποίος συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή. 

Η 37χρονη αγνοείτο από το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιανουαρίου, με τον συζυγοκτόνο να προσπαθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές αρχές, υποκρινόμενος ότι ανησυχεί για τη σύζυγό του και προσπαθεί να τη βρει. Στο «κόκκινο» ήταν και η αγωνία των τριών παιδιών της άτυχης γυναίκας, τα οποία όλες αυτές τις ημέρες περνούσαν το δικό τους δράμα, που κορυφώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο. 

Από το απόγευμα της περασμένης Τρίτης μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της επόμενης ημέρας ο 40χρονος κατέθετε στην αστυνομία, με τους αστυνομικούς να του κάνουν επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις, στην προσπάθεια να τον κάνουν να ομολογήσει, καθώς έπεφτε σε πολλές αντιφάσεις. Ωστόσο, ο δράστης δεν «έσπασε», παριστάνοντας τον σύζυγο που αναζητά απεγνωσμένα τη γυναίκα του. 

«Η σύζυγός μου από το απόγευμα του Σαββάτου έδειχνε ότι κάτι την απασχολούσε, ήταν καταβεβλημένη και η αιτιολογία ήταν ότι είχαν μαλώσει τα παιδιά. Γύρω στις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου μου είπε ότι θα βγει και γύρω στις 10 παρά βγήκε για ποτό όπως μου είπε. Εγώ είχα αποκοιμηθεί, δεν την είδα να βγαίνει. Κατά τις 23:00 το βράδυ, ξύπνησα και είδα ότι δεν επέστρεψε, αλλά δεν ανησύχησα, γιατί είχε περάσει μόνο μία ώρα. Το πρωί διαπίστωσα ότι δεν είχε επιστρέψει, άρχισα να ανησυχώ και κάλεσα την Αστυνομία.Δεν πήρε μαζί της προσωπικά αντικείμενα, χρήματα, κινητό, ούτε και ρούχα», δήλωνε ο 40χρονος στο kozanilife.gr.

Αυτό που ενίσχυσε τις υποψίες των Αρχών ήταν ένα χωράφι ιδιοκτησίας του, λίγο έξω από το κέντρο του Βελβεντού, το οποίο είχε οργωθεί πρόσφατα. Μάλιστα, περισσότερο παρεξένεψε τους αστυνομικούς το γεγονός ότι είχε οργωθεί μόνο ένα τμήμα του. Σε αυτό το τμήμα γης έμελλε να γραφτεί και ο τραγικός επίλογος της υπόθεσης. 

Χθες το μεσημέρι, με τις έρευνες να συνεχίζονται παρουσία του δράστη, ο εκσκαφέας  έφερε στην επιφάνεια ένα μακάβριο εύρημα. Ο αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο φώναξε αμέσως στους συναδέλφους του να συλλάβουν τον συζυγοκτόνο. Εκείνος προσπάθησε να ξεφύγει κι άρχισε να τρέχει.

Όμως, παρά την αντίσταση, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλαβουν. Μη έχοντας άλλη επιλογή, ο 40χρονος ομολόγησε το φρικιαστικό έγκλημά του, λέγοντας τους χαρακτηριστικά «την έπνιξα». «Δεν το ήθελα», φέρεται να είπε σε αστυνομικό που τον ρώτησε γιατί την σκότωσε και αποκάλυψε ότι το τελευταίο διάστημα είχαν τσακωμούς και φοβόταν ότι θα τον αφήσει. 

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η 37χρονη δολοφονήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν τα παιδιά είχαν αποκοιμηθεί. Το ζευγάρι τσακώθηκε έντονα και ο σύζυγός της, την έπνιξε. Το επόμενο πρωί, μετέφερε το πτώμα της στο χωράφι και το έθαψε. 

Αξίζει να σημειωυεί ότι από την πλευρά της, η οικογένεια της άτυχης μητέρας τριών παιδιών έχει ζητήσει αναπαράσταση του εγκλήματος.

Υπήρχε συνεργός; – Ο ρόλος του πεθερού

Πλέον, οι αστυνομικοί ερευνούν το αν ο 40χρονος δράστης είχε βοήθεια, ώστε να φέρει εις πέρας το έγκλημα ή αν κατάφερε κάτω από το βλέμμα συγγενών και της μικρής κοινωνίας να δράσει μόνος του, χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς.

Εν τω μεταξύ, στο «μικροσκόπιο» έχει μπει ο πεθερός της 37χρονης, ο οποίος μάλιστα προσήχθη από τις αστυνομικές αρχές για οπλοκατοχή. Σύμφωνα με το kozan.gr, στην κατοχή του βρέθηκαν δύο παλιές κυνηγετικές καραμπίνες, που δεν είχαν την απαιτούμενη νόμιμη άδεια.

Η δήλωση του πατέρα του συζυγοκτόνου, ο οποίος υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ πως  η 37χρονη Ανθή «θα είχε φύγει με κανέναν» από την πρώτη στιγμή είχε προκαλέσει μεγάλη εντύπωση. 

«Πιστεύω ότι δεν της έχει συμβεί κάτι. Έχω την εντύπωση ότι έφυγε με κάποιον. Ήταν συνεννοημένο το πράγμα. Έφυγε με σπασμένο το πόδι. Δε μπορούσε να φύγει μόνη της. Δεν πήρε τίποτα μαζί της ούτε άφησε κάποιο σημείωμα. Δεν της άρεσε η ζωή εδώ και πιστεύω ότι έφυγε», είχε δηλώσει ο πεθερός της.


σχετικα αρθρα