current views are: 8

14 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση15:41

Αμετανόητος ο συζυγοκτόνος: «Eγώ τη στραγγάλισα και ας φάω ισόβια»

«Eγώ τη στραγγάλισα και ας φάω ισόβια», είπε ο συζυγοκτόνος που στραγγάλισε και έθαψε τη 37χρονη γυναίκα του στο Βλεβεντό Κοζάνης.

Δημοσίευση 15:41’

«Eγώ τη στραγγάλισα και ας φάω ισόβια», είπε ο συζυγοκτόνος που στραγγάλισε και έθαψε τη 37χρονη γυναίκα του στο Βλεβεντό Κοζάνης.

«Eγώ τη στραγγάλισα και ας φάω ισόβια», είπε ο συζυγοκτόνος που στραγγάλισε και έθαψε τη 37χρονη γυναίκα του σε ένα από τα κτήματά του στο Βελβεντό Κοζάνης.

Η κυνική ομολογία του 40χρονου άνδρα σοκάρει καθώς επί σχεδόν τέσσερις ημέρες παρίστανε τον ανήσυχο σύζυγο, μετά την εξαφάνιση της γυναίκας το βράδυ του Σαββάτου.

Ειρωνία της υπόθεσης ότι συμμετείχε στις έρευνες της αστυνομίας, που αναζητούσαν την άτυχη μητέρα τριών ανηλίκων παιδιών.

Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, ταξίαρχος Δημοσθένης Χρήστου, η αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά τον σύζυγο της 37χρονης από την πρώτη στιγμή γιατί είχε πέσει σε αντιφάσεις.

«Ψάξαμε τα χωράφια του και είδαμε ότι είχε οργώσει ένα χωράφι χωρίς να υπάρχει λόγος να το φρεζάρει αυτή την εποχή. Σκάψαμε παρουσία του και όταν βρήκαμε το πτώμα της συζύγου του, τότε το παραδέχθηκε γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή αρνούνταν το έγκλημα» εξήγησε.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα από τη νεκροψία – νεκροτομή της 37χρονης ο θάνατος της οφείλεται σε πνιγμονή (πνιγμό), δείχοντας άγριο ξυλοδαρμό πριν τον στραγγαλισμό, μετέδωσε το Kozanimedia.gr, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες εντοπίστηκε και κάταγμα στο κρανίο, πιθανότατα λόγω χτυπήματος από τον δράστη της δολοφονίας και εκχυμώσεις κοντα στα μάτια της, επίσης πιθανότατα λόγω χτυπημάτων.

Σε βάρος του 40χρονου συζύγου, ο οποίος συνελήφθη, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Στο μεταξύ το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης, που διενεργεί την προανάκριση, ερευνά και τον ρόλο του πατέρα του δράστη, ο οποίος συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή, και αφέθηκε σήμερα ελεύθερος,  όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος της οικογένειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας «ο 40χρονος φέρεται να τραυμάτισε θανάσιμα με τα χέρια του τη σύζυγο του, στο σπίτι τους στο Βελβεντό, μετά από διαπληκτισμό τους το βράδυ του Σαββάτου (09-01-2016). Στη συνέχεια την μετέφερε σε χωράφι ιδιοκτησίας του, όπου την έθαψε».

«Δεν το ήθελα», φέρεται να είπε σε αστυνομικό που τον ρώτησε γιατί την σκότωσε και αποκάλυψε ότι το τελευταίο διάστημα είχαν τσακωμούς και φοβόταν ότι θα τον αφήσει. Ανατριχίλα ωστόσο προκαλεί η ψυχραιμία με την οποία στην πορεία πήρε το πτώμα της γυναίκας και όχι μόνο το έθαψε σε χωράφι αλλά το φρέζαρε κιόλας για να κρύψει τα στοιχεία.

Τα ίχνη της γυναίκας είχαν χαθεί από το βράδυ του Σαββάτου με τον σύζυγό της να καταθέτει αρχικά στους αστυνομικούς πως την είχε «διακρίνει να συμπεριφέρεται περίεργα» ενώ ο πατέρας του είχε υποστηρίξει ούτε λίγο ούτε πολύ πως «θα είχε φύγει με κανέναν»

Το ζευγάρι, σύμφωνα με την ομολογία του δράστη, αντιμετώπιζε προβλήματα στη σχέση του.  Ενδεικτικά θα μπορούσε ίσως να πει κανείς ότι είναι και τα post που έκανε η γυναίκα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.


σχετικα αρθρα