Άνοιξε η Εθνική οδός Άργους- Ναυπλίου, μετά την μεγάλη αγροτική κινητοποίηση που έλαβε χώρα το μεσημέρι στην Αργολίδα, με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να κλείνουν την εθνική οδό Άργους- Ναυπλίου, με αποτέλεσμα τις τελευταίες δύο ώρες η κυκλοφορία μεταξύ των δύο πόλεων της Αργολίδας να διεξάγεται μέσω μικρής παρακαμπτήριας οδού.

Οι αγρότες άνοιξαν το δρόμο και η κυκλοφορία πλέον διεξάγεται κανονικά στην εθνική οδό.

Εν τω μεταξύ μικρή ομάδα αγροτών, περί τα εικοσιπέντε άτομα με ισάριθμα περίπου τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα, έχουν σταθμεύσει και βρίσκονται δίπλα στην εθνική οδό στο ύψος της Πλάστιγγας Δαλαμανάρας, ενώ οι υπόλοιποι σιγά - σιγά αποχωρούν. Στο σημείο υπάρχει διακριτικά αστυνομική παρουσία.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής της ΠΑΣΥ Δημήτρης Κολοβός, δήλωσε ότι «σήμερα είχαμε μια μαζική συμμετοχή αγροτών, ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και στο 3ο μνημόνιο, που μας οδηγεί σε βίαιο ξεκλήρισμα».

Επεσήμανε ότι την Δευτέρα ετοιμάζεται μεγάλη κινητοποίηση στα περιφερειακά γραφεία του ΟΓΑ και του ΕΛΓΑ Πελοποννήσου στην Τρίπολη και πρόσθεσε ότι, «θα ξεκινήσει μπλόκο και στην Αρκαδία, αλλά το που θα γίνει θα το αποφασίσει σε σύσκεψη που θα κάνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος τις επόμενες μέρες. Πρώτη κίνηση θα είναι η κινητοποίηση στον ΟΓΑ την Δευτέρα στην Τρίπολη».

Επιπλέον, ο κ. Κολοβός είπε ότι το πρώτο μπλόκο των αγροτών στην Πελοπόννησο ξεκίνησε στην Αργολίδα και οι δυνάμεις των αγροτών στη Δαλαμανάρα θα μείνουν για μέρες.

 
 
Ομάδα αγροτών και κτηνοτρόφων περί τα διακόσια περίπου άτομα, συγκεντρώθηκαν στην εθνική οδό 'Αργους - Ναυπλίου, στο ύψος της Δαλαμανάρας και με ογδόντα περίπου τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από τις 12.30 σήμερα μετά το μεσημέρι, έχουν καταλάβει το οδόστρωμα της εθνικής κι έχουν αποκλείσει την κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 Οι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται τόσο για το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, όσο και για το φορολογία των αγροτών σημειώνοντας ότι δεν αντέχουν το υψηλό κόστος φορολόγησης και πρέπει να μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης για να μην καταρρεύσει η πρωτογενής παραγωγή της χώρας.

Οι αγρότες σε δηλώσεις τους υπογράμμισαν ότι «θα στρατοπεδεύσουμε στα μπλόκα και δεν θα επιτρέψουμε το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς».