Περισσότερα από 500 τρακτέρ βρίσκονται συγκεντρωμένα στον κόμβο του Λευκώνα στις Σέρρες και επόμενος σταθμός τους είναι ο Προμαχώνας, καθώς οι αγρότες αντιδρούν στα νέα μέτρα του ασφαλιστικού που θίγουν τον κλάδο τους.

«Δεν επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε κυκλοφοριακό κουμφούζιο, ούτε και να κλείσουμε τα σύνορα με τη Βουλγαρία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής, Παύλος Αραμπατζής. «Είμαστε εδώ με τον διοικητή και σε συνεννόηση μαζί του ελπίζουμε ότι τελικά θα φτάσουμε και στον Προμαχώνα» τόνισε, καθώς υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία. 

Στο νομό Σερρών θα δημιουργηθεί άλλο ένα μπλόκο, στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, το οποίο και προετοιμάζει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων. Συγκεκριμένα, σε χθεσινή τους συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις για τις 20 Ιανουαρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28 Ιανουαρίου, οπότε και εγκαινιάζεται η Agrotica και στη συνέχεια κάθοδο στην Αθήνα.Τονίζεται, ότι η Πρωτοβουλία Αγροτών συνεδριάζει την Κυριακή το βράδυ στην Βέροια, προκειμένου να αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων.

Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι αγρότες της Θεσσαλίας, με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, να επαναλαμβάνει ότι, “αρχές της επόμενης εβδομάδας θα οριστικοποιηθεί ο ακριβής τρόπος που θα δράσουμε, όπως επίσης και θα επικυρωθούν τα σημεία που θα βγάλουμε τα τρακτέρ μας».

Ήδη πάντως, στις πλατείες των χωριών της Καρδίτσας έχουν παραταχθεί περισσότερα από 600 τρακτέρ, και «πηγαίνουν και περισσότερα», ενώ από σήμερα βγαίνουν και οι συνάδελφοι σε Λάρισα-μεταξύ άλλων Πλατύκαμπο, Τύρναβο, Φάρσαλα και Αγιά- Τρίκαλα και Μαγνησία.