Με πανό και συνθήματα, όπως «Κανένα μαγαζί ανοιχτό την Κυριακή» και «Ποτέ δουλειά την Κυριακή», εμποροϋπάλληλοι, μέλη της Ένωσης, πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από πολυκατάστημα που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Τσιμισκή.

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων κήρυξε για σήμερα 24ωρη απεργία. Σημειώνεται δε ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σήμερα είναι προαιρετική και εντάσσεται στο πλαίσιο της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου που θα διαρκέσει μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου (ΦΩΤΟ: thestival.gr).

Χανιά: Υποτονική η κίνηση στην αγορά

Υποτονική ήταν σήμερα η κίνηση στην αγορά των Χανίων με τα περισσότερα καταστήματα να παραμένουν κλειστά,αλλά και τον άστατο καιρό να μην ευνοεί τους καταναλωτές.

Τα καταστήματα που άνοιξαν βρίσκονται κοντά στο εμπορικό κέντρο της πόλης και κυρίως στις οδούς , Δημοκρατίας , Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Σκαλίδη καθώς και σε πεζόδρομους κοντά στο ενετικό λιμάνι ενώ ανοικτά ήταν ακόμα καταστήματα Σούπερ - Μάρκετ καταστήματα μεγάλων αλυσίδων ηλεκτρονικών και ηλεκτρονικών ειδών καθώς και πολυεθνικών εταιρειών.

Αντίθετα σε μακρινούς δρόμους και σε συνοικίες της πόλης τα καταστήματα ήταν κλειστά ενώ κλειστά ήταν τα καταστήματα της δημοτικής αγοράς καθώς και τα κρεοπωλεία.

Έμποροι του κέντρου που άνοιξαν τα καταστήματα τους απέδωσαν την μικρή κίνηση στις προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες επισημαίνοντας ότι τις Κυριακές που οι επιχειρήσεις τους ήταν ανοικτές κατά το χρονικό διάστημα των προσφορών η κίνηση ήταν σε καλά επίπεδα καθώς είχαν βοηθήσει και οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Οι επιχειρήσεις που σήμερα παρουσίαζαν την μεγαλύτερη κίνηση ήταν καταστήματα ένδυσης και ηλεκτρονικών - ηλεκτρικών ειδών.