Συνελήφθησαν, τρείς ανήλικοι, μέλη σπείρας, ηλικίας 12, 14 και 16 ετών, για ληστείες και κλοπές στην περιοχή των Αχαρνών, καθώς και μια 35χρονη μητέρα ενός εκ των συλληφθέντων, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Συγκατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα, είναι και δύο 16χρονοι.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας, της κλοπής κατά συναυτουργία και της απείθειας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας από τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες και κλοπές κυρίως από οδηγούς οχημάτων. Συγκεκριμένα, εντόπιζαν στην περιοχή των Αχαρνών τα οχήματα και αιφνιδίαζαν τους οδηγούς, είτε κλείνοντας τον δρόμο είτε ανεβαίνοντας στο πίσω μέρος των εν κινήσει οχημάτων. Επίσης, άνοιγαν τις πόρτες και αφαιρούσαν τα μεταφερόμενα εμπορεύματα.

Στις περιπτώσεις εκείνες που γίνονταν αντιληπτοί, ασκούσαν σωματική βία και αποσπούσαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ στη συνέχεια διέφευγαν σε παρακείμενους καταυλισμούς.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δεκατέσσερις περιπτώσεις ληστειών και τρείς κλοπών στην περιοχή των Αχαρνών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλα αδικήματα.