Αποφασισμένοι για σκληρές κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι αγροτικοί σύλλογοι όλης της Ελλάδας με αιχμή το ασφαλιστικό

Οι σύλλογοι Κεντροδυτικής  Μακεδονίας θα συναντηθούν απόψε το βράδυ με θέμα συζήτησης  το μέλλον των κινητοποιήσεων τους. Προηγήθηκαν συμβολικές καταλήψεις αλλά και ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο στην οποία καθιστούσαν σαφές πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κλείσιμο εθνικών οδών , ενώ ήδη οι αγρότες της Λειβαδιάς έχουν ανακοινώσει το κλείσιμο του δρόμου στο ύψος του Κάστρου, την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ η Πρωτοβουλία Συλλογών Κεντροδυτικής Μακεδονίας επιφυλάσσει «θερμή»  υποδοχή  στον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα γεωργίας αλλά και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της «Αγρότικα» που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 28 Ιανουαρίου. 

 «Το ασφαλιστικό και φορολογικό που  προωθεί ή κυβέρνηση είναι για μας απλά το τέλος της υπαίθρου ε λοιπόν δεν θα τους περάσει. Το μέρος αυτό είναι ή πατρίδα μας και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν» δηλώνει στο newpost ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Μάκης Αντωνιάδης.

Υπενθυμίζεται πως η Πρωτοβουλία Πολιτών  βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους συλλόγους της στην Κρήτη , την Πελοπόννησο την Στερεά Ελλάδα την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία την νησιωτική Ελλάδα ώστε να παρουσιάζουν κοινό και αρραγές μέτωπο  κατά των ισοπεδωτικών πολιτικών.

Το αγροτικό αναμένεται να εξελιχθεί ως το πλέον καυτό μέτωπο για την Κυβέρνηση αφού οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια  σε εξαφάνιση σχεδόν το σύνολο του αγροτικού κόσμου, ενός δηλαδή από τους σημαντικότερους τομείς παραγωγής της χώρας.