current views are: 9

18 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση10:45

Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα – Πού και πότε θα χιονίσει στην Αττική

Στα λευκά ξύπνησε η Βόρεια Ελλάδα με τα κεντρικά της χώρας να περιμένουν μια επέλαση του χιονιά-εξπρές, καθώς το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να εξασθενήσει από την Τρίτη το μεσημέρι. 

Δημοσίευση 10:45’

Στα λευκά ξύπνησε η Βόρεια Ελλάδα με τα κεντρικά της χώρας να περιμένουν μια επέλαση του χιονιά-εξπρές, καθώς το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να εξασθενήσει από την Τρίτη το μεσημέρι. 

Στα λευκά ξύπνησε η Βόρεια Ελλάδα με τα κεντρικά της χώρας να περιμένουν μια επέλαση του χιονιά-εξπρές, καθώς το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να εξασθενήσει από την Τρίτη το μεσημέρι. 

Από τα ξημερώματα χιονίζει στα γύρω ορεινά της Θεσσαλονίκης, ενώ χιόνι έπεσε ακόμη και στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας προβλήματα και καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Τα σχολεία στον Λαγκαδά θα παραμείνουν, κλειστά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, καθώς και στον Δήμο Ωραιόκαστρου, στη Θεσσαλονίκη.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στη Φλώρινα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ στην Κοζάνη τα σχολεία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:30 το πρωί. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί και στις δύο πόλεις.

Πυκνό χιόνι πέφτει από τα ξημερώματα ακόμη και μέσα στην πόλη του Βόλου,ενώ στο Πήλιο η σφοδρή χιονόπτωση από χθες το απόγευμα και καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, έχει δημιουργήσει προβλήματα στους δρόμους και στην κίνηση των αυτοκινήτων.

Όλα τα προάστια περιμετρικά του Βόλου, έχουν ντυθεί στα λευκά,ενώ προς το Πήλιο και συγκεκριμένα από τον Ανω Βόλο και πάνω είναι υποχρεωτική και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η πυκνή χιονόπτωση συνεχίζεται σε όλο το Πηλιο και στα Χάνια το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 60 εκατοστά. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό, αλλά η σφοδρή χιονοθύελλα, δημιουργεί έντονα προβλήματα στην περιοχή Καράβωμα προς Ζαγορά, όπου ο δρόμος έχει κλείσει.

 Με αντιολισθητικές αλυσίδες εξακολουθεί να γίνεται, λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αχαΐας και της Ναυπακτίας.

Στην Αχαΐα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων – Διακοπτού μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων – Πατρών μέσω Χαλανδρίτσας, Καλαβρύτων – Αιγίου μέσω Πτέρης, Καλαβρύτων – Κλειτορίας μέσω Πριόλιθου και Λουσών, Πούντας -Καλαβρύτων, καθώς και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής.

Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν αποκατασταθεί και πραγματοποιούνται κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Κλειστή ωστόσο παραμένει η γραμμή Κυλλήνη-Κεφαλονιά

Στην Αττική αναμένεται επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα και μετά με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για ένα παγωμένο 12ωρο μέχρι το πρωί της Τρίτης. 

Χιόνι αναμένεται να πέσει κυρίως στα βόρεια προάστια χωρίς να αποκλείεται νιφάδες χιονιού να δουν και όσοι κινουνται νοτιότερα. 

Κλειστά είναι τα σχολεία σε αρκετές ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως στην Άρτα, και συγκεκριμένα στο δήμο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Το κύμα κακοκαιρίας που έχει πλήξει την κεντρική και ανατολική Ευρώπη και επηρεάζει τη χώρα μας φαίνεται πως οριστικά θα υποχωρήσει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα ανέβει αισθητά η θερμοκρασία. 

 

Cold next week, warmer the week after – here is the latest look at temperatures in Europe for the next 10 days. Latest GFS model guidance indicates the polar outbreak persisting over much of CNTRL, E and SE Europe for entire next week, with a brief respite for N Balkans early next week. Daytime highs over much of the region will be between -10 °C and 0 °C. The cold spell ends after January 24 with much milder temperatures returning over CNTRL-E Europe. The southern parts of Iberian peniinsula may be looking at temperatures as high as 15-20 °C!Map: Meteociel.fr

Δημοσιεύτηκε από Severe Weather Europe στις Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016

 

Η κακοκαιρία με δυνατούς ανέμους και καταιγίδες του Σαββατοκύριακου άφησε πίσω της έναν νεκρό στις Σέρρες, ενώ πολλά προβλήματα προκλήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα με πλημμυρισμένους δρόμους.  

 


σχετικα αρθρα