Λόγω της κακοκαιρίας κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία στην Άρτα. Με απόφαση του δημάρχου, Περικλή Μίγδου, κλειστά παραμένουν σε 16 χωριά της ορεινής Άρτα, στο δήμο Γεωργαίου Καραϊσκάκη, τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της ορεινή Άρτα.

Το χιόνι και ο παγετός δυσκολεύει τη μετακίνηση των μαθητών προς τα σχολεία, καθώς οι περισσότεροι οικισμοί, βρίσκονται μακριά από το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μίγδος, οι μαθητές πρέπει να διανύσουν με τα πόδια μεγάλη απόσταση μέσα στο χιόνι, από το σπίτι τους μέχρι τον κεντρικό δρόμο, για να επιβιβαστούν στο σχολικό λεωφορείο. Ο δήμαρχος τονίζει ότι προέχει η ασφάλεια των μαθητών, γι' αυτό η κατάσταση θα εκτιμηθεί εκ νέου για την αυριανή ημέρα. 

Στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου σήμερα επικρατεί ηλιοφάνεια με θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Τα ορεινά χωριά ντύθηκαν στα λευκά καθώς σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων χιόνιζε από τα ξημερώματα της Κυριακής. Προβλήματα στο οδικό επαρχιακό δίκτυο δεν παρατηρούνται, καθώς η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας καθάρισε τους δρόμους και έριξες τόνους αλάτι για τον πάγο.