current views are: 5

18 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση14:18

Αποκλεισμένα χωριά στην Κεφαλονιά από το χιόνι (φωτό)

Πυκνό χιόνι έπεσε στον Αίνο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, έχοντας φτάσει μέχρι τους πρόποδες του βουνού και πολλά χωριά έχουν αποκλειστεί. 

Δημοσίευση 14:18’

Πυκνό χιόνι έπεσε στον Αίνο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, έχοντας φτάσει μέχρι τους πρόποδες του βουνού και πολλά χωριά έχουν αποκλειστεί. 

Πυκνό χιόνι έπεσε στον Αίνο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, έχοντας φτάσει μέχρι τους πρόποδες του βουνού και πολλά χωριά αποκλεισμένα.

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεφαλονιάς ενημερώνει ότι για το επόμενο 48ωρο, αναμένονται φαινόμενα χιονοπτώσεων, επομένως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι αρκετά προσεχτικοί και να περιορίζονται στις πλέον αναγκαίες μετακινήσεις. Για την κατάσταση του οδικού  δικτυού μπορούν να ζητούν πληροφορίες από τα οικεία Αστυνομικά Τμήματα ενώ σε περίπτωση εγκλωβισμού καλούνται να επικοινωνήσουν με το 199.

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς με ίδια μέσα προβαίνει στον εκχιονισμό του δρόμου Διλινάτα  (Φαλαρη) – Σινιόρι, καθώς και στην αποκατάσταση της βατότητας των αγροτικών δρόμων που οδηγούν σε κτηνοτροφικές μονάδες. Επίσης με την μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων προβαίνει στην αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου στο Καλόν Όρος.

Ταυτόχρονα συνδράμει την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς με προσωπικό και μηχάνημα έργου στον εκχιονισμό της Ε.Ο Αργοστολίου – Σάμης, καθώς και στον δρόμο που οδηγεί στον Αίνο.

Ο Καιρός στα Ιόνια Νησιά, όπως μεταδίδει το kefallonia news, αναμένεται με νεφώσεις και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά καθώς και στα πεδινά της Ηπείρου και της Στερεάς. Βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Από το βράδυ στην Ήπειρο ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

 


σχετικα αρθρα