Άκαρπη ήταν η τριμερής συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης της SOFTEX και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας για το μέλλον της επιχείρησης, που πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε «λουκέτο».

Η διοίκηση της επιχείρησης εξέφρασε εκ νέου την απόφαση της μητρικής εταιρείας BOLTON GROUP να διακοπεί η λειτουργία του εργοστασίου στην Ελλάδα ενώ το υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε ότι δεν θα κάνει αποδεκτή καμία απόλυση και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο πολιτικό και νομικό μέσο για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, καθώς και ότι θα εξετάσει το σύνολο των υποχρεώσεων του Ομίλου στην Ελλάδα σε απευθείας επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Ακόμα το Υπουργείο επισήμανε ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την πυρκαγιά του Ιουλίου για να κλείσει την μονάδα, σημειώνοντας ότι η αποζημίωση των ασφαλιστικών εταιρειών δεν αφορούσε στην  αποκατάσταση των ζημιών αλλά στην απώλεια κερδών και για τούτο θα ζητήσει το πόρισμα της ανάκρισης για την πυρκαγιά.

«Ο αγώνας για την επαναλειτουργία του εργοστασίου αρχίζει τώρα», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι του εργοστασίου πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας δέσμευση από την κυβέρνηση, ότι θα απαγορεύσει το κλείσιμο του εργοστασίου και θα πάρει μέτρα ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.