ΕΛΛΑΔΑ

Μέγαρα: Πέθανε ο 35χρονος που είχε πέσει από απορριμματοφόρο - Εργαζόταν παράνομα στην καθαριότητα!

Δημοσίευση 19 Ιανουαρίου 2016, 09:06 / Ανανεώθηκε 19 Ιανουαρίου 2016, 09:06
Μέγαρα: Πέθανε ο 35χρονος που είχε πέσει από απορριμματοφόρο - Εργαζόταν παράνομα στην καθαριότητα!
Facebook Twitter Whatsapp

Την τελευταία του πνοή άφησε ο 35χρονος Γιώργος Σταμέλος, ο οποίος αν και είχε προσληφθεί μέσω των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, εργαζόταν παράνομα στην καθαριότητα του Δήμου Μεγαρέων.

Την τελευταία του πνοή άφησε ο 35χρονος Γιώργος Σταμέλος, ο οποίος αν και είχε προσληφθεί μέσω των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, εργαζόταν παράνομα στην καθαριότητα του Δήμου Μεγαρέων

Ο 35χρονος εργάτης είχε τραυματιστεί στις 5 Οκτωβρίου 2015 σοβαρά στο κεφάλι, στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο απορριμματοφόρο, ενώ οι συνάδελφοί του είχαν ήδη επιβιβαστεί, γλίστρησε, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από το ύψος του καθίσματος στο έδαφος. Ο άτυχος εργάτης νοσηλεύτηκε για πολλούς μήνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ώσπου χθες έχασε τη μάχη για τη ζωή. 

Με ανακοίνωση του το Συντονιστικό Εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία και Συμβασιούχων Αττικής καταγγέλλει τον δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη όσο και τον πρόεδρο των Εργαζομένων του δήμου  γιατί «τόσο καιρό παρέμεναν μουγκοί και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποσιωπήσουν το γεγονός ότι πενταμηνίτης εργαζόταν ΠΑΡΑΝΟΜΑ σε εργολάβο στην καθαριότητα με αποτέλεσμα να πέσει από το απορριμματοφόρο και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι…..Κυβέρνηση και Δήμαρχοι ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!!! Αυτή είναι η πολιτική τους!! Να στραγγίζουν τους εργαζομένους και μετά να τους στέλνουν στο τάφο!!», προσθέτουν οι εργαζόμενοι.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:

«Εξοργισμένοι ενημερωθήκαμε πως η απόπειρα δολοφονίας του συναδέλφου ολοκληρώθηκε!! Ο Γιώργος Σταμέλος συνάδελφος μας, νέος άνθρωπος, εργαζόμενος στα πεντάμηνα 35 ετών, στο Δήμο Μεγάρων, κατέληξε σήμερα έπειτα από 4μηνη νοσηλεία στις εντατικές. Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Σωματείου ο ένας με την εντολή του και ο άλλος με την ανοχή του μας καλούν να θρηνήσουμε. Τι μας καλούν να πενθήσουμε? Οι ίδιοι τόσο καιρό παραμέναν μουγκοί και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποσιωπήσουν το γεγονός ότι πενταμηνίτης εργαζόταν ΠΑΡΑΝΟΜΑ σε εργολάβο στην καθαριότητα με αποτέλεσμα να πέσει από το απορριμματοφόρο και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Κυβέρνηση και Δήμαρχοι ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!!! Αυτή είναι η πολιτική τους!! Να στραγγίζουν τους εργαζομένους και μετά να τους στέλνουν στο τάφο!! Πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή? 495 ευρώ και ένα μεροκάματο των 19 ευρώ? Όχι πια συνάδελφοι!! Η πολιτική τους για τζάμπα εργαζομένους και ανθρώπους νεκρούς ΤΩΡΑ θα σταματήσει.

Από σήμερα τίποτε πια δεν θα είναι το ίδιο!!! Από το πρωί ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα, απολυμένοι ή επισφαλώς εργαζόμενοι, όλοι οι άνεργοι, όλη η νεολαία θα πρέπει να δώσουμε το παρόν το κέντρο αγώνα μας στη Σταδίου 29!! Όχι άλλο αίμα! Όχι στη σκλαβιά της ανακύκλωσης και του θανάτου!! Είμαστε άνθρωποι!! Δεν είμαστε σκουπίδια!! Η εξέγερσή μας οφείλει να είναι η απάντηση μας…

Τα ψέματα τους τέλειωσαν… Οι αποφάσεις τους για τις ζωές μας τέλειωσαν…

Δεν θρηνούμε! Είμαστε εξοργισμένοι! Η δολοφονία του συναδέλφου μας δεν θα μείνει αναπάντητη!»