Τους αναλυτικούς πίνακες με τους μετακλητούς υπαλλήλους που η διατηρούσε η προηγούμενη Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου (2014) και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Παράλληλα το Υπουργείο Επιτίθεται στο MEGA για άστοχη παράθεση αριθμού μετακλητών στη σημερινή Κυβέρνηση.

1. Ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων στα Υπουργεία και τις Γενικές Γραμματείες κατά το Δεκέμβριο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2016 έχει ως εξής:

  1. Δεκέμβριος 2014: 649*
  2. Ιανουάριος 2016: 618*
  • Πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι, μέχρι το Νοέμβριο του 2015, στην εργασιακή σχέση «ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ» καταχωρούνταν ΜΟΝΟ όσοι, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις κατείχαν θέση μετακλητού υπαλλήλου και ΟΧΙ οι ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες και επιστημονικοί συνεργάτες.
  • Από το Νοέμβριο του 2015, η εργασιακή σχέση «ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ» μετονομάσθηκε σε «ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ/ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ/ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ/ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», οπότε στην τιμή αυτή καταχωρήθηκαν και οι ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες και επιστημονικοί συνεργάτες, των οποίων η θέση δεν χαρακτηρίζεται από το νόμο ως θέση ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ.
  • Αναλυτικοί Πίνακες παρακάτω.

3. Σε σχέση με το «ρεπορτάζ» ΜΕΓΑλου καναλιού, η σύγκριση του συνολικού αριθμού των ΜΕΤΑΚΛΗΤΩΝ υπαλλήλων στο Δημόσιο, του Σεπτεμβρίου 2015 (957) και του Δεκεμβρίου 2015 (1901) είναι άτοπη καθώς ο Σεπτέμβριος ήταν προεκλογικός μήνας και το μεγαλύτερο ποσοστό των μετακλητών είχε παραιτηθεί μαζί με την κυβέρνηση.