Οργή προκαλεί το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας της 9χρονης, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από 56χρονο υπάλληλο τηλεοπτικού σταθμού της Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη, καθώς ο πατέρας του κοριτσιού φέρεται να προέτρεπε το κατηγορούμενο να συνευρεθεί με το ίδιο του το παιδί. 

Μετά την απολογία και προφυλάκιση του 56χρονου τεχνικού του κρατικού καναλιού της Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του πατέρα της 9χρονης για «απλή συνέργεια στην αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του, από κοινού». Στη δικογραφία 

Την άσκηση της δίωξης εισηγήθηκε νωρίτερα η ανακρίτρια που χειρίστηκε τη βασική υπόθεση και μελέτησε όλο το υλικό της δικογραφίας. Αυτή περιελάμβανε μικρής διάρκειας βίντεο, όπου εμφανίζεται ο πατέρας της ανήλικης να παρακολουθεί τον 56χρονο και να επιδοκιμάζει (με χειροκροτήματα) τις ασελγείς ενέργειες σε βάρος της κόρης του. Η παραπάνω δίωξη στράφηκε κι εναντίον άγνωστου μέχρι στιγμής προσώπου που φαίνεται ότι «τράβηξε» το επίμαχο βίντεο.

Ο κατηγορούμενος πατέρας, απολογούμενος στην ανακρίτρια, φέρεται να είπε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, κάτι που κατά πληροφορίες, επιβεβαίωσε στη δική του απολογία κι ο 56χρονος. Ως προς το πρόσωπο που βιντεοσκοπούσε τις παραπάνω πράξεις, ο πατέρας απολογήθηκε ότι γνωρίζει μόνο το μικρό του όνομα, το οποίο και κατέθεσε.