current views are: 8

20 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση07:48

Αρχίζουν τα μπλόκα των αγροτών και στη Μαγνησία

 Στους δρόμους με τα τρακτέρ τους βγαίνουν και οι αγρότες της Μαγνησίας διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

 

Δημοσίευση 07:48’

 Στους δρόμους με τα τρακτέρ τους βγαίνουν και οι αγρότες της Μαγνησίας διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

 

 Στους δρόμους με τα τρακτέρ τους βγαίνουν και οι αγρότες της Μαγνησίας διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Οι αγρότες παίρνουν θέση μάχης, δηλώνουν αποφασισμένοι να κλείσουν κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου και να μείνουν στα μπλόκα τους για όσο καιρό χρειαστεί.

Από το Βελεστίνο και τη γύρω περιοχή, με πορεία πάνω στα τρακτέρ αγρότες της περιοχής, θα κατευθυνθούν σήμερα γύρω στις 12 το μεσημέρι στις Μικροθήβες, όπου θα συναντηθούν με τους αγρότες της περιοχής του Αλμυρού και θα στήσουν ένα ενιαίο μεγάλο μπλοκο.

Από χωριά επίσης του κάμπου και της Κάρλας οι αγρότες θα κατευθυνθούν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Αερινού όπου θα στηθεί το δεύτερο μπλόκο για σήμερα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται τόσο για το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, όσο και για τη φορολογία των αγροτών, υποστηρίζοντας ότι δεν αντέχουν το υψηλό κόστος φορολόγησης και ότι πρέπει να μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης για να μην καταρρεύσει η πρωτογενής παραγωγή της χώρας. Σε δηλώσεις τους ενόψει της σημερινής κινητοποίησης οι αγροτοσυνδικαλιστές Χρ. Πάντζιος και Δημ. Σπαθής υπογράμμισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «είμαστε αποφασισμένοι να στρατοπεδεύσουμε στα μπλόκα και δεν θα επιτρέψουμε το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς».


σχετικα αρθρα