Νέα μπλόκα στα διόδια των Μαλγάρων στήνουν οι αγρότες του δήμου Δέλτα, οι οποίοι είχαν αποκλείσει από το πρωί το κέντρο της Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό. Οι αγρότες αποχώρησαν από το κέντρο της Θεσσαλονίκης περίπου στις 5 το απόγευμα, όπου είχαν παρατάξει 500 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στην είσοδο του λιμανιού της πόλης. Διαμηνύουν ότι θα παραμείνουν στα Μάλγαρα για «όσο απαιτηθεί και κριθεί αναγκαίο».

Η παρουσία τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν συμβολικής σημασίας και είχε ως στόχο να ενδυναμώσει και την κινητοποίηση των αλιέων του Νομού, οι οποίοι από νωρίς το είχαν έρθει με τα καΐκια τους στο Θερμαϊκό Κόλπο.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Βασίλης Καμανάς, από τη Χαλάστρα, απηύθυνε κάλεσμα μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ στους συναδέλφους του, προτρέποντάς τους να ενισχύσουν τα μπλόκα και σημειώνοντας ότι «ο αγώνας είναι κοινός και μας αφορά όλους, είτε είμαστε μεγάλοι είτε μικρότεροι».

Μετά την αποχώρηση των αγροτών και κτηνοτρόφων του δήμου Δέλτα, οι αλιείς στη συνέλευσή τους αποφάσισαν να αποχωρήσουν και αυτοί με τη σειρά τους από το Θερμαϊκό Κόλπο, ανανεώνοντας ωστόσο το ραντεβού τους με τη Θεσσαλονίκη στις 28 Ιανουαρίου, ημερομηνία έναρξης της Agrotica.